Όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει πως έχουμε μπει σε φουλ προεκλογική περίοδο, αλλά η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού είχε όλα τα στοιχεία που θα δούμε όσο πλησιάζουμε στις κάλπες.
Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πέρασαν οι εποχές όπου οι εκλογές γίνονταν σε κλίμα βαθιάς πόλωσης, δείτε το… έργο των επόμενων μηνών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το δρόμο στο κόμμα του: Ολομέτωπη επίθεση, σύγκρουση άνευ ορίων και φρένων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η επιλογή των δύο κόσμων.
Μάλιστα, η αναφορά του στον Παύλο Πολάκη και τις ακραίες πολλές φορές αναρτήσεις του με τις οποίες προτρέπει πολιτικούς του αντιπάλους να… φύγουν γιατί «ερχόμαστε», δείχνει και το που θα κινηθεί η ΝΔ.
Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η αναφορά του για «αριστερό Τραμπισμό».
Προφανώς και η υπόθεση των υποκλοπών θα σκιάσει την προεκλογική περίοδο, όμως, η επιλογή του κ. Μητσοτάκη, όπως λένε και στη στήλη στελέχη της ΝΔ, είναι η σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα.
Και η απεύθυνση στον ελληνικό λαό με το δίλημμα «ή εμείς ή αυτοί», δείχνει ότι όλα θα είναι… στο κόκκινο.
Ο φόβος του πολιτικού ρίσκου και της αστάθειας
Η στήλη σας το είχε ξαναγράψει: Το πολιτικό ρίσκο, ο κίνδυνος ενός παρατεταμένου πολιτικού εκκρεμές, απασχολεί ιδιαίτερα τους οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Επενδυτές, Έλληνες και ξένους, funds, τραπεζίτες, διαχειριστές κ.λπ.
Σε διάφορα meetings που γίνονται, σε κλειστές συνεδριάσεις και σε γεύματα εργασίας αυτή η ανησυχία είναι έκδηλη.
Φοβούνται την πολιτική αστάθεια, το κενό που προκύπτει από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης. Και μη νομίζετε: Η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό εδώ και μερικές εβδομάδες έχει «παραλύσει» και το επιχειρείν. Αν π.χ. γίνουν εκλογές Ιούνιο – Ιούλιο και συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που θα «τρέξει» μετά το επόμενο καλοκαίρι, σκεφτείτε ότι θα έχει πάει χαμένη μια χρονιά ολόκληρη.
Και θα βρούμε μπροστά μας την οικονομία και το «πάγωμα» των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Αυτό το πολιτικό ρίσκο είναι άλλωστε η αιτία που δεν έχουμε πάρει την επενδυτική βαθμίδα, κι ούτε προβλέπεται για τους επόμενους μήνες.
Ερχεται πόλεμος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα γίνει το επόμενο διάστημα «θέατρο» πολιτικών αντιπαραθέσεων για τις υποκλοπές. Κάποια στιγμή μέσα στο μήνα θα πάνε για να καταθέσουν ή για να «απολογηθούν» οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, δηλαδή οι κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Σας πληροφορούμε λοιπόν, ότι στην εν λόγω Επιτροπή ίσως τα δεδομένα για την κυβέρνηση και για τους τρεις κυρίους που φέρεται να έστησαν το δίκτυο παρακολουθήσεων, να μην είναι και τόσο ρόδινα. Παρά την πλειοψηφία που έχει η ΝΔ. Κατ’ αρχάς να δούμε ποιοι συμμετέχουν στην Επιτροπή αυτή.
Από τη ΝΔ: Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Καραγκούνης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τζαβάρας, Σταύρος Κελέτσης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Τραγάκης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Αθανάσιος Μπούρας, Ανδρέας Κουτσούμπας.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Παύλος Πολάκης.
Από το ΠΑΣΟΚ: Χάρης Καστανίδης, από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντυχάκης, από το Μέρα 25, η Σοφία Σακοράφα, από την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλωνάκης.
Δηλαδή, 10 βουλευτές της συμπολίτευσης και 9 της αντιπολίτευσης. Οι 9 από όλα τα κόμματα είναι «μπετόν» και θα ζητήσουν να βγουν όλα στο φως, να αρθεί το απόρρητο, να διαλευκανθεί το σκάνδαλο όσο ψηλά κι αν φτάνει.
Και προτίθενται, απ’ ότι μαθαίνουμε, να πάνε… αίμα, ειδικά τον κ. Δημητριάδη.
Τι θα κάνουν Όλγα και Τζαβάρας;
Οι 10 της ΝΔ, όμως, είναι «μπετόν»; Γιατί μαθαίνουμε π.χ. ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Κ. Τζαβάρας, θα μπορούσαν να έχουν σκληρή γραμμή και διαφορετική από τους υπόλοιπους. Τι θα γίνει αν κι αυτοί ζητήσουν να βγουν όλα στο φως; Θυμίζουμε ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται μέσα στα πρόσωπα που φέρονται να παρακολοθούνταν από το Predator.
Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από μερικές ημέρες η ίδια είχε ζητήσει να μην ισχύσει στην περίπτωση αυτή το απόρρητο και ότι δεν μπορεί να είναι κανείς εκτός ελέγχου.
Και θυμίζουμε τέλος ότι μέσα στον Αύγουστο υπήρξαν φήμες για αντικατάσταση της κ. Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή και τότε είχε προκληθεί σάλος.
Οσο για τον κ. Τζαβάρα; Εχει από καιρό βγει εκτός κομματικής γραμμής. Τον Αύγουστο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας».
Αφήστε που φαίνεται ότι δεν θα κατέβει ξανά στις εκλογές, οπότε «απελευθερώνεται»;
Λέτε να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις και να δούμε την Επιτροπή να μετατρέπεται σε… ρινγκ;
Μεγάλο το «φέσι» για τις άγονες γραμμές
Οι καταγγελίες που κάνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κατά του υπουργείου Ναυτιλίας, για τις άγονες γραμμές είναι σοβαρές. Και χρήζουν και σοβαρής απάντησης και λήψης μέτρων.
Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το υπουργείο χρωστά στις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ένα ποσό που υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ για τις άγονες γραμμές.
Είναι οι γραμμές που εξυπηρετούνται κατόπιν διαγωνισμού και δίνεται η χρηματοδότηση έναντι αποζημίωσης.
Τα χρήματα αυτά αυξάνονται μέρα με τη μέρα διότι αντλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο όμως κόβεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες άλλων υπουργείων. Και οι επιχειρηματίες του κλάδου ουσιαστικά λένε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κριτήρια επιλογής στο πού θα χορηγηθούν χρήματα και τα πιο… ισχυρά υπουργεία να κερδίζουν τα πιο ασθενή. Η ένταξη των κονδυλίων για τις άγονες γραμμές στο ΠΔΕ ανακοινώθηκε από τον υπουργό ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2019 μαζί με την επέκταση κατά 40 εκατ. ευρώ της ετήσιας επιχορήγησης, η οποία έφθανε πλέον τα 130 εκατ. ευρώ, έναντι 90,7 εκατ. ευρώ που ήταν ως τότε.
Τώρα το υπουργείο ανακρούει πρύμναν και το πρόβλημα όλο και μεγαλώνει.
Θα γίνει μάχη για το «φιλέτο» του Τεγόπουλου
Ηταν κάποτε το σημείο που έβγαινε η σπουδαία εφημερίδα Ελευθεροτυπία, κι όχι μόνο. Ηταν ένα από τα πιο σύγχρονα πιεστήρια της αγοράς, κι ένα ακίνητο από εκείνα που πολλοί εκδότες της εποχής ζήλευαν.
Ηταν τέλος ίσως το καλύτερο asset της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος. Εδώ και χρόνια έχει πέσει σε αφάνεια και πλέον βρίσκεται, για δεύτερη φορά, σε διαδικασία πλειστηριασμού.
Ο λόγος για το «φιλέτο» του Τεγόπουλου στο Κορωπί, το οποίο εκπλειστηριάζεται στις 30 Νοεμβρίου σε ιδιαίτερα χαμηλή αρχική τιμή, συγκεκριμένα στα 8,2 εκατ. ευρώ.
Βρίσκεται στη θέση «Νησίζα Καρελά» στο Κορωπί, εντός βιομηχανικής ζώνης και διαθέτει κτίρια σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ένα από τα κτίρια που βρισκόταν τα πιεστήρια, κόστισε κάποτε 26 εκατ. ευρώ.
Οι πληροφορίες τώρα λένε ότι επικρατεί κινητικότητα λίγες μέρες πριν βγει στο σφυρί το ακίνητο με γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες να είναι έτοιμες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να το «χτυπήσουν».
Ίσως μάλιστα να έχουμε μεγάλο «ντέρμπι» αφού ενδιαφέρον αναμένεται να δείξουν και ξένες εταιρείες.
Πρόκειται για τη δεύτερη πράξη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Ελευθεροτυπίας. Προηγήθηκε η πώληση του κτιρίου της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας. Σήμερα στεγάζεται η πολυεθνική Webhelp. Είχε αγοραστεί το 2018 από την Value Τουριστική και ανακαινίστηκε πλήρως από τη Dimand, η οποία το μετέτρεψε σε υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο.
Το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό καλύπτει έκταση 42.097 τ.μ. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων), κτίριο ενέργειας, ισόγειο βιομηχανικό κτίριο και διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδίκου της πτώχευσης Ευάγγελο Καρβούνη, το συγκρότημα στο Κορωπί περιλαμβάνει:
- τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) με υπόγειο, αποτελούμενο από υπόγειο επιφανείας 4.803,16 τ.μ. και πλέον τακτοποίησης εμβαδού 183,95 τ.μ., συνολικό εμβαδόν υπογείου 4.987,11 τ.μ., ισόγειο επιφανείας 4.740,46 τ.μ., α’ όροφο επιφανείας 1.490,08 τ.μ. και β’ όροφο επιφανείας 2.265,54 τ.μ. και
- κτίριο ενέργειας, αποτελούμενο από υπόγειο, εμβαδού 442,00 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου και χώρο Η/Ζ.
- ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφανείας 2.121,21 τ.μ.
- διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ.
- κτίριο υποδοχής – φυλάκιο
- 216 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο της ανωτέρω έκτασης.
Η βραχυχρόνια μίσθωση «κλέβει» το 14% της τουριστικής δαπάνης
Ξεκίνησε σαν… μόδα ή από ορισμένους που είδαν ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά, και μάλιστα «μαύρα». Εξελίχθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες business στο χώρο του τουρισμού παγκοσμίως, φυσικά και στην Ελλάδα.
Ο λόγος για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, οι οποίες στην Ελλάδα, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας, έχουν… σαρώσει την αγορά.
Ασφαλώς «τρώνε» μεγάλο μερίδιο από τον κατ’ εξοχήν «παίκτη» της διαμονής, τα ξενοδοχεία. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο στην εξέλιξη, μπορεί να βάλει, όμως, κανόνες.
Κι αυτοί οι κανόνες συζητήθηκαν σε ημερίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μια μεγάλη έρευνα, όμως, της Grant Thornton έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τις οποίες μάθαμε να λέμε… Airbnb.
- Η τουριστική δαπάνη της οικονομίας διαμοιρασμού μεγεθύνεται με έντονο ρυθμό, 15% ετησίως. Το 2022 έφτασε να αποτελεί το 14% της συνολικής τουριστικής δαπάνης.
- Η μέση τιμή βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι κατά 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή που σημειώνεται σε επίπεδο μακροχρόνιας μίσθωσης, δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα στους ιδιοκτήτες να διαθέσουν τα ακίνητά τους στη βραχυχρόνια αγορά, δημιουργώντας οξυμένα προβλήματα στέγασης.
Κι αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα στην Ελλάδα. Έλλειψη ακινήτων για μακροχρόνια στέγαση και βεβαίως τεράστια αύξηση στα νοίκια, εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης διαμερισμάτων.
- Το 2016 οι απώλειες των δημοσίων εσόδων έφταναν τα 160,6 εκατ. ευρώ. Το 2022 η εκτίμηση για τις απώλειες των δημοσίων εσόδων ανέρχεται στα 316,7 εκατ. ευρώ. Καταγράφεται δηλαδή διπλασιασμός των καθαρών απωλειών δημόσιων εσόδων κατά το διάστημα 2019-2022. Από τι; Από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, κάτι που σημαίνει «πάρτι» στον συγκεκριμένο τομέα, χωρίς να υπάρχει κανείς έλεγχος.
- Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στερούν τη δημιουργία πρόσθετων 39.000 θέσεων εργασίας σε ετήσια βάση. Αυτό λένε οι ξενοδόχοι φυσικά.
Ολη η Ελλάδα μια χωματερή ταφής σκουπιδιών
Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα στοιχεία που υπάρχουν στο special report του ΣΕΒ, το οποίο αφορά στο περιβάλλον. Ένα τμήμα του αναφέρεται στη διαχείριση απορριμμάτων και θα έπρεπε η Ελλάδα να νιώθει ντροπή που εν έτει 2022 δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα δίκτυο για την ορθή διαχείριση των σκουπιδιών όλων μας ανεξαιρέτως.
Θυμάται καλά η στήλη τον πόλεμο στο Γραμματικό και αλλού για να μη γίνουν εκεί μεγάλα εργοστάσια, σαν κι αυτά που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.
Και θυμάται ότι έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις κυβερνήσεις οι οποίες δεν τόλμησαν να τα βάλουν με την… «κοινωνία πολιτών», ακυρώνοντας σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Είναι εύκολη, άλλωστε η κριτική «θα βγάλουν λεφτά από τα σκουπίδια οι επιχειρηματίες». Κανείς, όμως, δεν είναι σε θέση να απαντήσει «που θα πηγαίνουν» οι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που βγάζουμε καθημερινά. Θα συνεχίσουμε να τους θάβουμε;
Προσέξτε τα στοιχεία του special reporta για να δείτε πόσο πίσω βρισκόμαστε και πόσο το αίσχος είναι διαχρονικό.
Το ΕΣΔΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ελαχιστοποίηση της υγειονομικής ταφής αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) στο 10% έως το 2030 -πέντε έτη νωρίτερα από ό,τι απαιτεί η Ε.Ε.-, καθιέρωση ρευμάτων χωριστής συλλογής για τουλάχιστον 10 υλικά, οργάνωση Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) για νέα ρεύματα αποβλήτων και δημιουργία νέων μονάδων Διαλογής και επεξεργασίας αποβλήτων και ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων επεξεργασίας αποβλήτων και απορριμματογενών καυσίμων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 80% περίπου των αστικών αποβλήτων καταλήγει σε ταφή, ποσοστό που αποτελεί την τρίτη χειρότερη επίδοση σε επίπεδο Ε.Ε. και απέχει πολύ από τον στόχο του 10% υγειονομική ταφή μέχρι το 2030.
Η επιβολή του θεσμοθετημένου τέλους υγειονομικής ταφής, όπως ισχύει σε 23 χώρες στην Ε.Ε., πρέπει να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 4819/2021, με στόχο να συμβάλλει στο να καταστεί η ταφή ακριβότερη της επεξεργασίας – διαχείρισης. Σημειώνεται, ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη διαχείριση αστικών αποβλήτων και όχι στην παραγωγή τους.
Εξακολουθεί να λειτουργεί μεγάλος αριθμός χώρων υγειονομικής ταφής που είναι παράνομοι ή δεν πληρούν τα πρότυπα. Παράλληλα, 17 τέτοιοι χώροι έχουν κλείσει, χωρίς να έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με δύο αποφάσεις του, έχει καταδικάσει την Ελλάδα, η οποία έχει καταβάλει πρόστιμα ύψους €66,5εκ. για αυτές τις παραβάσεις.
- Η χώρα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αναποτελεσματική διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων και έχει καταβάλει μέχρι σήμερα πρόστιμα ύψους €49,6 εκατ.
- Περαιτέρω πρόοδος, π.χ. ως προς τους εναπομείναντες παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων, ενώ πρέπει να ενταθούν και οι προσπάθειες για τη δημιουργία επαρκούς δικτύου εγκαταστάσεων για την αποτελεσματική διαχείριση του συνόλου των επικίνδυνων αποβλήτων.
- Η χώρα δεν διαθέτει επαρκείς εγκαταστάσεις επεξεργασίας και χωριστή συλλογή για γυαλί και βιοαποδομήσιμα απόβλητα. Τα περισσότερα οργανικά απόβλητα απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής χωρίς προηγουμένως να έχουν σταθεροποιηθεί.
- Έχει σημειωθεί αμελητέα πρόοδος την τελευταία δεκαετία όσον αφορά την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης, με το ποσοστό των αστικών αποβλήτων που ανακυκλώνεται να ανέρχεται σε μόλις 21% το 2019, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 48% και ο στόχος για το 2025 στο 55%.
Στο Σαν Φρανσίσκο για την καινοτομία
Με εταιρείες, ανάμεσά τους η Microsoft και η Ericsson, η Google, η Meta και η Amazon, αλλά και εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων, πανεπιστήμια αλλά και εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών που προωθούν την καινοτομία είχαν επαφές οι συμμετέχοντες της αντιπροσωπείας των Ελλήνων αξιωματούχων και οι έξι νεοφυών επιχειρήσεων (iComat, Digital Commerce Intelligence, Hosthub, Phenometry, BibeCoffe και Gaspardesk) από την Ελλάδα που βρέθηκαν στη Silicon Valley μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστο Δήμα.
Ο κ. Δήμας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής ηγήθηκαν της αποστολής και επικοινώνησαν το σημαντικό εγχείρημα που υλοποιείται στη χώρα μας στον κλάδο των startups.
Μάλιστα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, η ελληνική αποστολή συζήτησε με ακαδημαϊκούς, φοιτητές, ερευνητές, startuppers, επιχειρηματίες και παρουσιάστηκε το νέο επενδυτικό επιχειρηματικό κλίμα που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, η δυναμική του #ElevateGreece και οι μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας.
Latest News
Μετά τον Φεβρουάριο το roadshow της Νέας Υόρκης, ανησυχία στους εξαγωγείς, αναβρασμός στους Βιομήχανους, το «χέρι» Στάσση, η ανικανότητα του ΥΠΑΑΤ, το «στόρι» της Καβάλας
Εξαιρετικό κλίμα
Φως στο αδιέξοδο της οικοδομής, το «τάμα» του μετρό Θεσσαλονίκης, μια… Ελλάδα σε αέριο πουλά η Energean, τι γυρεύουν οι Γερμανοί στο Μαξίμου, το deal για την Μπάρμπα Στάθης
Τρίμηνο απραξίας
Η Moody’s «δίπλα» στους Έλληνες, η αμηχανία της κυβέρνησης, τι σκανάρουν οι ξένοι στην Αθήνα, το λάθος του Γουάτσα, η επιμονή στον ΟΛΘ, το φιάσκο ΟΠΕΚΕΠΕ
Δυσαρέσκεια
Παγωμάρα στο Νταβός, η έκπληξη της Ελλάδας, η χειμερινή σύναξη των… δυσαρεστημένων, το «όνειρο» του ΟΛΘ, «ξυπνητήρι» στην Aegean, τα χαμόγελα στα σούπερ μάρκετ, το παζάρι ΔΕΔΔΗΕ
Έχουμε να δούμε πολλά
Προσδεθείτε… ήρθε ο Τραμπ, «Drill, baby, drill» στην… Ελλάδα, ποιος θα μιμηθεί τον Κωστόπουλο, μαθαίνουν Αγγλικά στο Υπ. Οικονομίας, το placement σε Helleniq Energy
Εν οίδα...
Κάτι δεν κατάλαβε ο Μητσοτάκης, το… χιούμορ (;) του Χατζηδάκη, λύση – λαβύρινθος για τα απορρίμματα, υπερωρίες στο Υπ. Ενέργειας, «δαγκώνουν» τα τιμολόγια
Ας πιάσουμε δουλειά
Στο θρανίο ο Θεοδωρικάκος, ο φιλότεχνος Μυτιληναίος, τα κρασιά της Premia, τι ετοιμάζουν οι Αντετοκούνμπο, ψηφίζει Ελλάδα η HUAWEI, τα Κούριερ του Αγροτικής Ανάπτυξης
Συντονιστείτε...
Έχει η Βουλή… γυρίσματα, τι θα κάνουν Πατούλης και Βαλάντης, «γαλλική» αποικία στη Βοιωτία, τα αγκάθια των κατασκευαστικών, το deal της ελιάς, τα ερωτήματα για ΟΛΘ, το made in Skaramagas… Victa
Πώς τα φέρνει η ζωή...
Tι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης, το «δώρο» των ασφαλιστικών, νέα επένδυση από Metlen, το στόρι του Τιτάνα, κλείνει και ο Ηλέκτωρ, η ρελάνς Σαββίδη, προσεχώς… βαφτίσια
Και το όνομα αυτού…
Τα είδε… τα πήρε ο Τσάκωνας, με εντολή Μητσοτάκη, στον πάγο ο Βόλος, το στοπ της Sunlight, στήνει «νέα ΓΑΙΑ» ο Κεφαλογιάννης, το «λάδι» της μαύρης αγοράς
Λεφτά υπάρχουν...