Την αισιοδοξία του για την πορεία της Microsoft στην Aσία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος Σάτια Ναντέλα, σε συνέντευξη του στο CNBC, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει περισσότερα data centers σε τουλάχιστον 11 περιοχές της Ασίας.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Αύξηση 40% στις κυβερνοεπιθέσεις με στόχο κρατικές υποδομές

Τεράστια ζήτηση στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών cloud

Ο CEO της Microsoft δήλωσε ότι η Ινδία αποτέλεσε την αγαπημένη αναπτυσσόμενη αγορά για την εταιρεία, μετά την έξοδο από την πανδημία.

«Η παρουσία μας στην Ινδία στο παρελθόν αφορούσε κυρίως εταιρείες που δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στο εσωτερικό. Αλλά πλέον, αυτό έχει αλλάξει», ανέφερε ο Ναντέλα.
«Πλέον συμβαίνει το αντίστροφο, οι εταιρείες που καινοτομούν στην Ινδία, είτε πρόκειται για τους μεγάλους ομίλους είτε για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν όλες την τεχνολογία cloud για να μπορούν να δραστηριοποιηθούν όχι μόνο στην χώρα αλλά και στο εξωτερικό», δήλωσε στο CNBC.

Στο πλαίσιο της τεράστιας ζήτησης για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα και στην Ινδία περισσότερο, αλλά και σε άλλες ασιατικές αγορές σε μικρότερο βαθμό, η Microsoft θα επενδύσει σε νέα data centers.

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter: Κλικ ή απόλυση

H θέση της Microsoft για τις απολύσεις

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο απολύσεις που αφορούσαν λιγότερο από το 1% των εργαζομένων της.

«Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι τα λειτουργικά μας έξοδα και η αύξηση των εσόδων μας είναι κατά κάποιο τρόπο συμβατά», ανέφερε αινιγματικά ο Ναντέλα, απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα υπάρξουν και άλλες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Meta έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 11.000 εργαζόμενους, η Snap απολύει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, ενώ το Twitter μείωσε περίπου στο μισό το εργατικό του δυναμικό τον προηγούμενο μήνα, μετά την εξαγορά του από τον Ίλον Μασκ.

Σε ερώτηση που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι του CNBC για τις μαζικές απολύσεις, ο CEO της Microsoft απάντησε ότι κανένας κλάδος δεν έχει ανοσία στα μακροοικονομικά ζητήματα και πως όλοι πρέπει να διαχειριστούν σωστά το κόστος και τη ζήτηση.

Ο Nαντέλα αντικατέστησε τον δισεκατομμυριούχο Στηβ Μπάλμερ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2014. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει πτώση 27,8% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή