
Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο του 2022 η Cenergy Holdings με τα ενεργειακά έργα να στηρίζουν τα ισχυρά αποτελέσματα και να ενισχύουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,04 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 36% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους (9Μ 2021: 766 εκατ. ευρώ).
Η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 94,7 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2022 (+16% σε ετήσια βάση). Ο τομέας καλωδίων εξακολουθεί να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης του Ομίλου, ενώ ο τομέας σωλήνων χάλυβα ενίσχυσε την κερδοφορία του στο γ’ τρίμηνο του 2022.
Όσον αφορά στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, σημείωσε σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, φτάνοντας σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο 1,75 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Η αύξηση αυτή υποδηλώνει την προσήλωση του Ομίλου σε ενεργειακά έργα αλλά και τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης στο προσεχές μέλλον και για τους δύο τομείς.
Διαβάστε επίσης – Cenergy: Στα 18,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 51% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 53,1 εκατ. ευρώ (35,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021), με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε 44,1 εκατ. ευρώ (+44% σε ετήσια βάση από 30,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021).
Δυναμική πορεία
Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, δήλωσε: Οι ισχυρές επιδόσεις που καταγράφηκαν το 3ο τρίμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη δυναμική της Cenergy Holdings, που πηγάζει κυρίως από τη δέσμευσή μας για προσθήκη αξίας σε ό,τι απαιτείται για την ενεργειακή μετάβαση. Στο 3ο τρίμηνο, πέτυχαμε υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυνατότητας σε όλα τα εργοστάσια και των δύο τομέων, επίδοση που επέτρεψε στον Όμιλο να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου. Ο ισχυρός κύκλος εργασιών συνδυάστηκε με σταθερά περιθώρια κέρδους, οδηγώντας σε μεγάλη αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας μας σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι πρόσφατες αναθέσεις έργων και στους δύο τομείς προσέθεσαν στο ήδη υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, προμηνύοντας μια θετική πορεία μέχρι το τέλος του έτους. Η Cenergy Holdings θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τις παγκόσμιες τάσεις (megatrends) για βιώσιμη ανάπτυξη και θα παραμείνει αρωγός στην «πράσινη μετάβαση» που συντελείται διεθνώς.

Ισχυρή λειτουργική και μετά φόρων κερδοφορία
Οι ενοποιημένες πωλήσεις για το εννεάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 1.046 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 36% σε ετήσια βάση, ενώ το γ’ τρίμηνο του 2022 παρουσίασαν αύξηση κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο, καθώς όλα τα εργοστάσια του Ομίλου ήταν σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. Ο τομέας καλωδίων συνέχισε αρκετά έργα που βρίσκονταν ήδη στο στάδιο της εκτέλεσης, όπως την παραγωγή των inter-array καλωδίων για το έργο των αιολικών πάρκων Doggerbank στο Ηνωμένο Βασίλειο και των αιολικών πάρκων VesterhavNord/ Syd στη Δανία, ενώ προχώρησε σημαντικά η εγκατάσταση του καλωδιακού συστήματος για τη διασύνδεση της Νάξου με τη Σαντορίνη. Ταυτόχρονα, η ισχυρή ζήτηση για προϊόντα καλωδίων συνεχίστηκε, ιδίως στις κύριες αγορές μας Κεντρικής Ευρώπης, Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, ο τομέας σωλήνων χάλυβα επέστρεψε στην κερδοφορία, καθώς παραγγελίες με βελτιωμένα περιθώρια κέρδους που είχαν εξασφαλιστεί προγενέστερα, μπήκαν στο στάδιο της παραγωγής. Παράδειγμα η προμήθεια 201 χλμ. σωλήνων για αγωγό αφαλατωμένου νερού στη Χιλή που μας ανατέθηκε από την Collahuasi για το ορυχείο χαλκού της.
Αύξηση αναπροσαρμοσμένου EBITDA
Το πλήρες πρόγραμμα παραγωγής οδήγησε σε σημαντική αύξηση του αναπροσαρμοσμένου EBITDA, που ανήλθε σε 43,1 εκατ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο του 2022 (+48% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο). Η μεταβολή που παρατηρείται σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ των δύο κλάδων: 6,1 εκατ. ευρώ αύξηση στον κλάδο σωλήνων χάλυβα και 7,3 εκατ. ευρώ αύξηση σε αυτόν των καλωδίων. Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA για το εννεάμηνο έφτασε τα 94,7 εκατ. ευρώ, 16% (ή +13,3 εκατ. ευρώ) υψηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Κατά το γ’ τρίμηνο, το αρνητικό αποτέλεσμα μετάλλου στον κλάδο καλωδίων που καταγράφηκε το β’ τρίμηνο του έτους αντιστράφηκε, οδηγώντας το ενοποιημένο EBITDA στα 96,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 20,7 εκατ. ευρώσε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα περιθώρια κερδοφορίας για το τρίμηνο παρέμειναν σε ικανοποιητικά διψήφια επίπεδα, παρά την αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες αλλά και σε άλλους βασικούς παραγωγικούς πόρους.
Το χρηματοοικονομικό κόστος αυξήθηκε κατά 1,4 εκατ. ευρώ (19%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω των υψηλοτέρων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης – αποτέλεσμα της αύξησης του κύκλου εργασιών, αλλά και των υψηλότερων επιτοκίων. Το ισχυρότερο EBITDAδημιούργησε κέρδη προ φόρων ύψους 53,1 εκατ. ευρώ για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, σημαντικά υψηλότερα από τα 35,2 εκατ. ευρώ του 9μήνου του 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 44,1 εκατ. ευρώ, επίσης υψηλότερα από τα 30,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αντιπροσωπεύοντας το 4,2% των πωλήσεων.


Latest News

Aγγ. Κρητικός στον ΟΤ: «Ιδανικό το ταίριασμα με τον Μασούτη» – Γιατί είναι αισιόδοξος για το deal
Πεπεισμένος για την ολοκλήρωση του deal με τον Μασούτη εμφανίζεται ο Άγγελος Κρητικός – Τι απαντά στον ΟΤ για τα καταστήματα, τις υποδομές logistics και τους εργαζόμενους

Έως τον Ιούνιο το λανσάρισμά της Snappi από την Πειραιώς – Στόχος οι 100.000 πελάτες το 2025
Σύμφωνα με την CEO της Snappi Γκαμπριέλα Κίντερτ, κεντρικό στόχο του επιχειρησιακού της πλάνου αποτελεί η προσέλκυση 100.000 πελατών έως και το τέλος της εφετινής χρονιάς στην ελληνική αγορά

Μετά το Πάσχα η είσοδος της Qualco στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Qualco, που μετρά πάνω από 25 χρόνια από την ίδρυσή της, δραστηριοποιείται στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Fitch - Γιατί προηγούνται Εθνική και Eurobank
Οι ναβαθμίσεις για τις ελληνικές τράπεζες αντικατοπτρίζουν επίσης τη βελτιωμένη αξιολόγηση της Fitch για το λειτουργικό περιβάλλον της Ελλάδας σε «bbb-»

BriQ Properties: Αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 89% – Διανομή μερίσματος 0,135 ευρώ/μετοχή
Η BriQ Properties εκτιμά πως θα πετύχει υψηλότερα έσοδα και καλύτερα περιθώρια κέρδους για τη χρήση του 2025

Ανάδειξη καινοτόμων ιδεών με το Beyond Tomorrow Competition
Ο διαγωνισμός Beyond Tomorrow Competition υλοποιείται με την στήριξη των HDB, KPMG και ΕΚΚΟΜΕΔ Creative Greece

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης και η αποζημίωση - μαμούθ για το 2024
Ελαβε συνολική αποζημίωση 15,6 εκατ. ευρώ για το 2024 - Πάνω από το μέσο εισόδημα των CEOs στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Η Fais Group εξαγοράζει το 100% θυγατρικής - Η πρώτη επένδυση μετά την είσοδο στο XA
Η εξαγορά από την Fais Group έγινε με τη χρήση των εσόδων που άντλησε από τη δημόσια προσφορά για την εισαγωγής το Χρηματιστήριο