Το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήρε το σχέδιο για το πακέτο βοήθειας ύψους 720 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε επτά χώρες για φυσικές καταστροφές το 2021.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ στήριξε την εκταμίευση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές σε επτά χώρες.

Η ενίσχυση από το ΤΑΕΕ θα κατανεμηθεί ως εξής:

Όσον αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες τον Ιούλιο του 2021:

  • 612,6 εκ. ευρώ για τη Γερμανία
  • 87,7 εκ. ευρώ για το Βέλγιο
  • 4,7 εκ. ευρώ για την Ολλανδία
  • 1,8 εκ. ευρώ για το Λουξεμβούργο
  • 797.520 ευρώ για την Αυστρία

Επιπλέον, 1,4 εκ. ευρώ θα δοθούν για τον σεισμό στην Κρήτη (Ελλάδα) και για την έκρηξη ηφαιστείου στην Λα Πάλμα στις Κανάριες Νήσους της Ισπανίας, άλλα 9,5 εκ. ευρώ.

Το σχέδιο για το πακέτο βοήθειας πήρε το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή του ΕΚ ομόφωνα, με 30 ψήφους υπέρ.

Η εισηγήτρια Henrike Hahn (Πράσινοι, Γερμανία) δήλωσε: «Τα κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ που εγκρίθηκαν σήμερα από την επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ αποτελούν σαφή και σημαντική ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης. Ωστόσο, η αποτελεσματική καταπολέμηση των αιτίων της κλιματικής αλλαγής, ώστε να μην χρειάζεται να βασιζόμαστε υπερβολικά συχνά στο ΤΑΕΕ, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ, διότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προσέγγιση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος