Η Airbnb Inc. λανσάρει νέα εργαλεία επαλήθευσης επισκεπτών και προσφέρει επιπλέον υποστήριξη σε αρχάριους οικοδεσπότες, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει περισσότερους ιδιοκτήτες να καταχωρήσουν τα ακίνητά τους στην πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιού.

Όπως γράφει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αναμένει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα γίνουν οικοδεσπότες για να φέρουν μια δεύτερη πηγή εισοδήματος καθώς η οικονομία επιβραδύνεται.

Διαβάστε επίσης – Τι αλλάζει στο Airbnb με τις «κρυφές χρεώσεις»

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Για να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο ασφαλείς με την προοπτική να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε αγνώστους, η Airbnb επεκτείνει τη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας στις 35 πιο δημοφιλείς χώρες. Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των 4 εκατομμυρίων οικοδεσποτών της και των καλεσμένων τους, οι οποίοι θα πρέπει να ταυτοποιηθούν με κρατική ταυτότητα και άλλες πληροφορίες, μαζί με μια selfie.

Διαβάστε επίσης – Θεσμικός πυλώνας του τουρισμού η βραχυχρόνια μίσθωση

Η Airbnb θα επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μέσω μιας βάσης δεδομένων τρίτων.

«Αν θέλουμε να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους κοντά και να κάνουμε περισσότερη δραστηριότητα στην Airbnb, πρέπει να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Τσέσκι σε συνέντευξή του. «Χρειαζόμασταν να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός στην εμπιστοσύνη, αν θέλαμε να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη».

Η Airbnb και άλλες διαδικτυακές ταξιδιωτικές εταιρείες ανέφεραν έσοδα ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο εν μέσω περιορισμένης ζήτησης για διακοπές παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των μέσων ημερήσιων τιμών για καταλύματα. Ωστόσο, η Airbnb είπε ότι αναμένει ότι ο ρυθμός των κρατήσεων θα μετριαστεί τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Οι υπερ-οικοδεσπότες

«Όσο πιο ήπια είναι η οικονομία, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βάλουν τα σπίτια τους στο Airbnb», είπε ο Τσέσκι, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες θα αναζητούν καλύτερες προσφορές.

Η Airbnb θα βοηθήσει τους νέους ιδιοκτήτες ακινήτων να συνδεθούν με έναν πιο έμπειρο «superhost» στην περιοχή τους για να τους βοηθήσει στη δημιουργία της καταχώρισής τους. Οι υπερ- οικοδεσπότες που συμμετέχουν θα λάβουν χρηματική ανταμοιβή για την πρόσληψη νέων οικοδεσποτών, οι οποίοι θα κάνουν την πρώτη τους κράτηση.

Νέο εργαλείο κατά των πάρτι

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ένα νέο εργαλείο ελέγχου κατά των πάρτι, το οποίο χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να προβλέψει καταχωρίσεις που μπορεί να είναι τοποθεσία για μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις. Κόκκινες σημαίες, όπως ένας νεαρός με νέο λογαριασμό που κάνει κράτηση τελευταίας στιγμής για ένα μεγάλο σπίτι κοντά στη διεύθυνση του σπιτιού του, μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό μιας καταχώρισης, είπε ο Τσέσκι. Το πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά και θα επεκταθεί παγκοσμίως το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός