
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, καθώς ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας για τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 3,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα του αναμενόμενου και με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών, ενώ οι ανησυχίες για τη διαχείριση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα παραμένουν.
Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,11% και έκλεισε στις 27.899,77 μονάδες, ενώ ο Topix ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του στις 1.967,03 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε μικρή άνοδο και έκλεισε στις 2.444,48 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0,23% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του στις 7.151,8 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng διέγραψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη για να κλείσει κατά 0,5% χαμηλότερα, με τον δείκτη Hang Seng Tech να σημειώνει άνοδο 0,2%, καθώς η Κίνα εξέδωσε νέες άδειες τυχερών παιχνιδιών. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,22% και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,35%.
Ανησυχίες… made in China
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Daniel Zhang, δήλωσε ότι «η αναζωπύρωση του Covid έχει επηρεάσει πολλές περιοχές της Κίνας, με αποτέλεσμα την αναταραχή ή αναστολή των υπηρεσιών εφοδιασμού σε διάφορα μέρη». Ο Zhang σημείωσε ότι οι διαταραχές στα logistics έλαβαν χώρα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία «βλέπει βελτιώσεις».
Την ίδια ώρα, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση του Gokul Laroia, διευθύνοντος συμβούλου της Morgan Stanley στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ότι πραγματοποιούνται απολύσεις στα τμήματα της περιοχής. Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές για τα σχέδια της εταιρείας να μειώσει το 10% του προσωπικού των 500 ατόμων στην περιοχή, ο Laroia δήλωσε ότι τα σχέδια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή για την Ιαπωνία αυξήθηκε 3,6% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για άνοδο 3,5% και σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 1982.
Διαβάστε επίσης – Ιαπωνία: Σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός
Ο δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα νωπά τρόφιμα αλλά περιλαμβάνει το κόστος των καυσίμων, αυξήθηκε 3,0% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα τελευταία στοιχεία σηματοδοτούν τον έβδομο συνεχή μήνα που η χώρα βλέπει επίπεδα πληθωρισμού πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας για 2%.


Latest News

Παγκόσμια καθίζηση έφεραν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές - 1.600 μονάδες κάτω ο Dow, η χειρότερη μέρα από το 2020 για S&P 500
Οι αγορές καθολικά κινήθηκαν καθοδικά μετά την ανακοίνωση των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών - Σε bear market οι αμερικανικές smallcaps

Βουτιά για ευρωαγορές - Ισχυρό το πλήγμα των δασμών στους περισσότερους κλάδους
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,67% και έκλεισε στις 522,59 μονάδες

Συνεχίζεται το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα - Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς
Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Βυθίζεται η Wall Street δια χειρός Τραμπ - Περίπου 1,7 τρισ. διαγράφηκαν από τον S&P 500
Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Ράλι καταγράφει το ευρώ - Ενισχύεται πάνω από 2% έναντι του δολαρίου
Αποδυναμώνεται το δολάριο υπό το βάρος των δασμών Τραμπ - Ενισχύεται το γεν και το ελβετικό φράγκο

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες