
Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 μέλη του κυκλώματος και στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, ενώ εντοπίστηκαν 2 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική, που διατηρούσαν ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών εκροών, ένα εκ των οποίων σφραγίσθηκε.
Διαβάστε επίσης: «Λαβράκια» από την Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις εμπορίας scrap
Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση της, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε χημικούς διαλύτες και προμήθευε πρατήρια στην Αττική.
Το modus operandi
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη (16/11), σε πρατήριο καυσίμων κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης, διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο ήταν έμφορτο με 20.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου για τα οποία δεν έφερε παραστατικά, στερείτο άδειας κυκλοφορίας και έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου, ενώ είχε προηγηθεί και διαδικασία εκφόρτωσης σε έτερο πρατήριο.
Κατά τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το πρώτο πρατήριο λειτουργούσε άνευ αδείας, καθώς του είχε αφαιρεθεί από την αδειοδοτούσα Αρχή, ενώ βρεθήκαν 3 τηλεχειριστήρια που παρέμβαιναν στη λειτουργία των αντλιών και του συστήματος εισροών-εκροών. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν εξέδιδε αποδείξεις από τον φορολογικό μηχανισμό κατά την πώληση των νοθευμένων καυσίμων. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα από τις δεξαμενές και τις αντλίες και βρέθηκαν μη κανονικά- νοθευμένα με χημικούς διαλύτες, ενώ εντοπίστηκε σε δεξαμενή ειδικό διαμορφωμένο στόμιο αναρρόφησης των λαθραίων καυσίμων, όπου κατά την εισαγωγή αυτών στη δεξαμενή δεν αναγραφόταν στο σύστημα εισροών εκροών της ΑΑΔΕ η ποσότητα των λαθραίων-νοθευμένων καυσίμων. Τέλος κατασχέθηκαν πλήθος φορολογικών στοιχείων, εκτυπώσεις απεικόνισης του συστήματος εισροών-εκροών και του ισοζυγίου ημέρας, ηλεκτρονικός υπολογιστής του συστήματος εισροών εκροών και 1.785,13 ευρώ.
Στο δεύτερο πρατήριο: βρεθήκαν 4 τηλεχειριστήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στο σύστημα εισροών-εκροών του πρατηρίου, ενώ ελήφθησαν δείγματα καυσίμων τα οποία βρέθηκαν μη κανονικά.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία μέλους του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πτυσσόμενο γκλοπ, 2 αεροβόλα όπλα, σιδερογροθιά, τάμπλετ και 7.290 ευρώ.
Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα των λαθραίων καυσίμων του βυτιοφόρου οχήματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Latest News

Νέα παράταση στη νομοθετική λύση για τα «μπόνους» δόμησης
Με τροπολογία παρατάθηκε έως τα τέλη Απριλίου η αναστολή έκδοσης προεγκρίσεων και νέων οικοδομικών αδειών με «μπόνους» δόμησης
![Γραφεία: Σημαντική αύξηση των ενοικίων στην Αθήνα – Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/31_03_ot_GRafeia1_EXO-600x352.png)
Φωτιά πήραν τα ενοίκια στα γραφεία - Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]
Τι δείχνει το φετινό Παρατηρητήριο Γραφείων που επιμελείται η Geoaxis για τα ενοίκια σε γραφεία

«Καίνε» τα φροντιστήρια - Πάνω από μισό δισ. κόστησαν στα νοικοκυριά το 2024
Ποιοι είναι οι δημογραφικοί και κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες που διαφοροποιούν τις δαπάνες στα φροντιστήρια - Οι ανισότητες και τα εξωπραγματικά ποσά

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος στηρίζει τη βιομηχανία αλουμινίου - Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος
Στη συμβολή του νέου αναπτυξιακού νόμου για την ενίσχυση του κλάδου του αλουμινίου στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης

Trump Tower και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» ο Οργανισμός Τραμπ αναζητεί το κατάλληλο μέρος στη χώρα μας όπου θα χτιστεί ο νέος ουρανοξύστης

Και όμως, οι εξαγωγές επιβαρύνουν το… εμπορικό ισοζύγιο
Το «παράδοξο» στις ελληνικές εξαγωγές που αυξάνονται μαζί με τις εισαγωγές – Η έκρηξη της εξωστρέφειας και το καμπανάκι Στουρνάρα

Το Κολωνάκι βρίσκει πάλι τη λάμψη του – Επιστρέφουν retailers και επενδυτές real estate
Το Κολωνάκι ύστερα από το «στραπάτσο» της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας γνωρίζει άνθηση επενδύσεων στα εμπορικά ακίνητα

Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη το 2025-2028 - Πρωτιά για την Ελλάδα
Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια αγορά ακινήτων που δεν καταρρέει αλλά ούτε και προσφέρει ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση

Το 39% των δαπανών υγείας πληρώνεται από την τσέπη μας
Σύμφωνα την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τις Δαπάνες Υγείας του 2023, τα ελληνικά νοικοκυριά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατροφαρμακευτικές ανάγκες, ξοδεύοντας το 2023 πάνω από 7,3 δισ.

«Ανάσα» στην κατανάλωση - Τι θα περιλαμβάνουν τα «Καλάθια Πάσχα και Νονού»
Στις 9 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» και θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου - Έρχεται και το «καλάθι των Νονών»