
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να λάβει «ουσιαστικά μέτρα» ως απάντηση στην τελευταία εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσαν την Κυριακή οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) μεγάλων βιομηχανικών χωρών.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συζητήσει για τη Βόρεια Κορέα σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την τελευταία από μια σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων φέτος. Παράλληλα, απαιτούν μια ενιαία και ισχυρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, όπως τόνισαν οι υπουργοί των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, σύμφωνα με το Reuters.
Η δοκιμή
Η Πιονγκγιάνγκ δοκίμασε την Παρασκευή έναν βαλλιστικό πύραυλο ικανό να φθάσει στην αμερικανική ενδοχώρα, λίγο αφότου προειδοποίησε για «πιο σφοδρές στρατιωτικές απαντήσεις» στην Ουάσινγκτον που ενισχύει την παρουσία της σε θέματα ασφαλείας στην περιοχή.
Η ανακοίνωση της G7 ανέφερε ότι η δοκιμή της Παρασκευής ήταν μια «απερίσκεπτη πράξη» και «άλλη μια κατάφωρη παραβίαση» των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.
«Η άνευ προηγουμένου σειρά παράνομων εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποίησε (η Βόρεια Κορέα) το 2022… αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση της G7, προσθέτοντας ότι η χώρα «δεν μπορεί και δεν θα έχει ποτέ το καθεστώς ενός κράτους με πυρηνικά όπλα».


Latest News

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου