
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε το μίσος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν αντιδρώντας στην ένοπλη επίθεση κατά του κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς.
«Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σαφές κίνητρο για την επίθεση αυτή, αλλά γνωρίζουμε ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στόχος αποκρουστικής βίας που πηγάζει από το μίσος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος ζητώντας «να γίνουν περισσότερα» για την ρυθμιστική πλαισίωση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Το χρονικό της επίθεσης
«Μπήκε στο κλαμπ και άρχισε αμέσως να πυροβολεί»: ο 22χρονος δράστης της ένοπλης επίθεσης σε ντισκοτέκ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κολοράντο Σπρινγκς σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε 18 την περασμένη νύκτα.
Το Club Q ευχαρίστησε μέσω του Facebook τους ηρωικούς πελάτες που εξουδετέρωσαν τον δράστη και έβαλαν τέλος στην επίθεση.
«Τουλάχιστον δύο πυροβόλα όπλα βρέθηκαν στον χώρο. Εργαζόμαστε για την ταυτοποίηση των όπλων και του ιδίου, αλλά είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε τουφέκι», ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολοράντο.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αν ο Αντερσον Λι Ολντρικ, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έδρασε μόνος. Δεν έχουν δώσει επίσης κανένα στοιχείο για το πιθανό κίνητρο του δράστη.
«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι στο εσωτερικό της ντισκοτέκ τον αντιμετώπισαν και πάλεψαν μαζί του. Κατάφεραν να τον σταματήσουν», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας.
Το FBI έχει κληθεί από την τοπική αστυνομία να συνδράμει στην έρευνα.
Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος κυβερνήτης που εκλέγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε «σοκαρισμένος και συντετριμμένος».
Το κλαμπ είχε ανακοινώσει χθες την οργάνωση βραδιάς «με όλων των ειδών τις ταυτότητες φύλου» με την ευκαιρία της Ημέρα Τρανς Μνήμης που γιορτάζεται την 20ή Νομεβρίου για να τιμήσει την μνήμη της Ρίτα Χέστερ που δολοφονήθηκε το 1998 στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ


Latest News

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.

Τι θα ισχύει για τις ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου
Οι νέες ώρες κοινής ησυχίας που τίθενται σε ισχύ εν όψει του καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου – Τα έξι σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες