Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις στηρίξεις όμως να συγκρατούν τις απώλειες και τον γενικό δείκτη κοντά στη ζώνη των 890 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 887,08 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Μετά από μια έντονα νευρική εβδομάδα, η οποία μάλιστα έκοψε το ανοδικό σερί των έξι ανοδικών, το ΧΑ προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που οι αγοραστές αναδιπλώνονται. Το ερώτημα λοιπόν που μένει να απαντηθεί είναι ένα το ΧΑ έχει ολοκληρώσει τη διόρθωσή του, καθώς αντέδρασε μετά την «επίσκεψή» του στη στήριξη των 880 μονάδων, ή έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, ενόψει του κλεισίματος των θέσεων των ξένων.

Το άνοιγμα ή όχι νέων θέσεων στη Λ. Αθηνών θα εξαρτηθεί, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές, από τις εκτιμήσεις του 2023, για το οποίο η ανάπτυξη αναμένεται χαμηλότερη των αρχικών προβλέψεων (λόγω της υψηλότερης βάσης του 2022) και ο πληθωρισμός υψηλότερος. Οι επόμενες εβδομάδες προφανώς θα δείξουν τις προθέσεις των ξένων, αν και δεν λείπουν οι εκτιμήσεις για πιο βραχυπρόθεσμες κινήσεις εωσότου υπάρξει καλύτερη ορατότητα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία είναι οι απώλειες σε Motor Oil και Ελλάκτωρ και από την άλλη τα κέρδη σε Σαράντη, που εντείνουν την διελκυστίνδα. Ωστόσο, το αρνητικό πρόσημο σε Quest, Coca Cola, Εθνική, Πειραιώς, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Jumbo και ΟΤΕ «βαραίνει» τον γενικό δείκτη, παρά τις στηρίξεις του θετικού προσήμου από Aegean, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Titan, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών