
Οι πτωχεύσεις εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11% και η οικονομία κλονίζεται, είναι περισσότερες από ό,τι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους για μήνες αλλά λάμβαναν κρατική βοήθεια, αναφέρει μελέτη της εταιρείας Mazars.
Ο αριθμός των χρεοκοπιών έχει αυξηθεί στη χώρα κατά 59% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από 984 σε 1.567, σύμφωνα με την εταιρεία. Τους τελευταίους τρεις μήνες αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Διαβάστε επίσης: Ξένα ή βρετανικά εργατικά χέρια; Το δίλημμα του Λονδίνου
«Οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων εστίασης συμβαίνουν τώρα με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι κατά τη διάρκεια της Covid», δήλωσε η Ρεμπέκα Ντάκρε, συνεργάτης της Mazars, σύμφωνα με τη μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα εστιατόρια της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα αφενός με το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από το 1981, το οποίο αυξάνει το κόστος τροφίμων και ενέργειας, αφετέρου με μια απότομη επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς και ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ιδίως στις θέσεις εργασίας σεφ και αυτό αυξάνει τις δαπάνες προσωπικού, αναφέρει η Mazars.
Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι «συνήθως εξαιρετική για τις επιχειρήσεις» του κλάδου, αλλά «τα εστιατόρια προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και πολλά δίνουν πραγματική μάχη για να επιβιώσουν», πρόσθεσε η Ντάκρε.
Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει κίνδυνος περισσότερων χρεοκοπιών, αν δεν αυξηθεί η κρατική στήριξη.
Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παρουσίασε προϋπολογισμό λιτότητας την περασμένη Πέμπτη για να διορθώσει τα οικονομικά της Βρετανίας, παρά την ύφεση στην οποία έχει ήδη εισέλθει η χώρα και το βιοτικό επίπεδο πέφτει κατακόρυφα, σύμφωνα με το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση Ντίμον για τον εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς