Περιόρισε της απώλειες ο μαύρος χρυσός μετά την διάψευση από τα πιο επίσημα χείλη του δημοσιεύματος της Wall Street Journal, που ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και μέλη του ΟΠΕΚ+ θα συζητήσουν στην επόμενη συνεδρίαση την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Τo Ριάντ δεν συζητά πιθανή αύξηση της παραγωγής  δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας , πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Διαβάστε επίσης:  Σαουδική Αραβία: Επίδειξη «ωριμότητας» βλέπει το Ριάντ στη διαμάχη με τις ΗΠΑ

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνεδρίαση», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση του πετρελαϊκού καρτέλ τον Δεκέμβριο.

Η τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 87,22 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,46% και η τιμή του WTI υποχώρησε κατά 0,61% στα 79,59 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, οι τιμές είχαν φθάσει χαμηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές Ιανουαρίου, λόγω του δημοσιεύματος, σημείωνοντας πτώση που άγγιξε το 5% .

«Η τρέχουσα περικοπή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον ΟΠΕΚ+  θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2023 και εάν προκύψει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με μείωση της παραγωγής για να εξισορροπηθεί η προσφορά και η ζήτηση, παραμένουμε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε», πρόσθεσε.

Η WSJ, επικαλούμενη αντιπροσώπους του πετρελαϊκού καρτέλ, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, τόνισε ότι το σουνιτικό βασίλειο και άλλα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν μια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, έως 500. 000 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές