![Mόλυβος: Διοργανώθηκε το πρώτο Σχολείο Γαστρονομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/estiasi-4-768x512-1.jpg)
Το πρώτο Σχολείο Γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, μεταξύ 18 και 20 Νοεμβρίου 2022, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δεσμός, που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.
Το τριήμερο σεμινάριο, αφορούσε θεματικές για το Marketing και την ποιοτική εξυπηρέτηση στην εστίαση, την ανθεκτικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τις επιπτώσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης, τη ψηφιακή ασφάλεια, τους κίνδυνους του διαδικτύου και τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, τον οδικό χάρτη του υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, την ανάλυση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους νέους υγειονομικούς κανονισμούς, τον ρόλο των υπευθύνων και χειριστών τροφίμων, την παραγωγική διαδικασία, κλπ.
Διαβάστε επίσης: ΕΟΤ: Προ των πυλών 4 διεθνείς τουριστικές, γαστρονομικές και αθλητικές εκδηλώσεις
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργιο Καββαθά, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης και ακολούθησε γευσιγνωσία κρασιών από την ΕΟΣ Σάμου.
Ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κ. Νίκος Μόλβαλης, δήλωσε πως σκοπός του «σχολείου» αποτελεί η ενημέρωση των επαγγελματιών της εστίασης για ζητήματα που τους αφορούν ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
![Τράπεζα Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sakellariou.png)
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα
![Eurobank: Με 93,47% στην Ελληνική Τράπεζα – Υποχρεωτική δημόσια πρόταση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/eurobank-600x400.jpg)
Στο 93,47% το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου
H Eurobank απέκτησε το 37,5% της κυπριακής τράπεζας έναντι 750 εκατ. ευρώ προχωρά σε δημόσια πρόταση στα €4,843 ανά μετοχή
![Nexi Ελλάδος: Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/nexi-about-us.jpg)
Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών της Nexi Ελλάδος
Στην πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay προστίθενται Apple Pay και Google Pay
![Τράπεζες: Πώς θωρακίζουν την κερδοφορία τους από τη μείωση του κόστους χρήματος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking_euros22-768x450-1-1-1-1-600x352.jpg)
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![Βενέτης: Πόσο κόστισε η αναγέννηση του Jackson Hall – Ποιο project πάγωσε](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Veneti_Jackson_Hall_GiorgosSfakianakis-16-600x400.jpg)
Πόσο κόστισε στην «Βενέτης» η αναγέννηση του φημισμένου Jackson Hall
Πως ξετυλίχθηκε το project της Βενέτης στο φημισμένο στέκι του Κολωνακίου – Τι είπε ο Π. Μονεμβασιώτης για τα Παγωτά Δωδώνη, τις ανατιμήσεις στον καφέ και τις εξαγορές αρτοποιιών