
Στην αξιοσημείωτη αντοχή και ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική οικονομία στις πρωτόγνωρες προκλήσεις και κρίσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφοντας την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη για το 2021, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο Tax Forum 2022, υπό τον τίτλο Tax Agility in a Changing World- Maintaining Sustainable Growth, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Η Ελλάδα, όπως τόνισε, «είναι μια χώρα ευέλικτη, φιλική προς τους επενδυτές και έτοιμη να λειτουργήσει ως περιφερειακό hub» αναδεικνύοντας και τη σημασία των fast track διαδικασιών.
Το συνέδριο για την φορολογική πολιτική διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Φορολογίας για 18η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχονται νέες επενδύσεις
Αναφερόμενος στην φιλοεπενδυτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι «η ροή νέων διεθνών κεφαλαίων για επενδύσεις αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα αμέσως επόμενα χρόνια, με τη συνεχή ρυθμιστική βελτίωση και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε θέματα φορολογικής σταθερότητας, ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, μείωσης γραφειοκρατικού κόστους, ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, ψηφιοποίησης στην Δημόσια Διοίκηση, αλλά κυριότερα με την αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα».
Όπως ο ίδιος τόνισε εξάλλου «οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 αυξήθηκαν κατά 4,7 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης 3,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021».
Ειδικότερα, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι «το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις στρατηγικές επενδύσεις, αρμόδιος φορέας για τις οποίες είναι η Enterprise Greece, τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα, καθώς μέσω των διαδικασιών fast track επιταχύνονται σημαντικά οι αδειοδοτήσεις, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Πόσο προστατευμένη είναι η Ελλάδα από την «καταιγίδα Τραμπ»
Κίνδυνοι λόγω Ευρώπης αλλά και ευκαιρίες - Καθώς κλείνει ο κύκλος της κρίσης χρέους ζητούμενο είναι η αύξηση της παραγωγικότητας - Παραμένει η ζήτηση για ελληνικά assets
![Ακίνητα: Ποιοι παράγοντες ανεβάζουν τις τιμές – Οι πιο ακριβές περιοχές στην Αττική [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akinita-600x384.jpg)
Οι 10 εστίες που πυροδοτούν τις τιμές στα ακίνητα - Οι πιο ακριβές περιοχές [γραφήματα]
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για τα ακίνητα και τις προοπτικές της αγοράς

Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας: Οι πολιτικές της κυβέρνησης διαιωνίζουν τη φτώχεια
Οι κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζονται συντηρούν τη φτώχεια και την ανισότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει επιδείνωση. Τι λέει το Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας για την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Η ρύθμιση που ξεκλειδώνει κουρέματα και ρυθμίσεις οφειλών σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η ένταξη περισσότερων υπερχρεωμένων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις οφειλών, το νέο στοίχημα ΥΠΕΘΟ και servicers

Ψηφιακό ευρώ: Ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης σε δύο φάσεις
Το όραμα για μια ΕΕ που δεν θα εξαρτάται από αμερικανικές και κινεζικές υποδομές για την πραγματοποίηση πληρωμών

Στα χέρια Premia, Dimand και AKTOR οι φοιτητικές εστίες του μέλλοντος
Γιατί developers και κατασκευαστικές εταιρείες εστιάζουν στις φοιτητικές εστίες - Κινήσεις ματ από Premia, Dimand και AKTOR

Τα δύο σχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου
Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές

Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας - Ποιοι πάνε αύριο ταμείο
Το χρονοδιάγραμμα ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - Θα καταβληθούν 1.253.742.257,83 ευρώ σε 2.530.742 δικαιούχους

Πώς η ρήτρα διαφυγής γεμίζει το καλάθι της ΔΕΘ - Ποια μέτρα ενίσχυσης εξετάζονται
Τι προβλέπει η Λευκή Βίβλος της Κομισιόν για την απόκλιση από τα όρια αύξησης δαπανών
![Καταθέσεις: Ποια επενδυτικά καταφύγια προτιμούν οι Έλληνες επενδυτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/epend-shutterstock_1117388978-600x399.jpg)
Ποια επενδυτικά καταφύγια προτιμούν οι Έλληνες επενδυτές [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΟΤ – Πώς εξελίσσονται οι επενδύσεις στις καταθέσεις