
Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην περιοχή Ασίας, καθώς έλαβαν σημαντική ώθηση από το ράλι της Wall Street, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε ότι οι μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,42%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να διαπραγματεύεται 2,3% υψηλότερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,45%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 1,4%.
Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0,92% στις 28.226,08 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο κατά 0,04% στις 1.986,46 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,3% στις 2.479,84 μονάδες και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,96% στις 7.354,4 μονάδες.
Τα επιτόκια
«Είναι λογικό να μετριάσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μας, καθώς πλησιάζουμε το επίπεδο συγκράτησης που θα είναι επαρκές για να μειωθεί ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Πάουελ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, δίνοντας ώθηση στη Wall Street, αλλά και στήριξη στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.
Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών Μεταποίησης Caixin/Markit της Κίνας για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 49,4, υψηλότερα από τις προσδοκίες για 48,9. Η μέτρηση σηματοδοτεί τέταρτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης, μετά από το 49,2 από τον Οκτώβριο και πτώση στο 48,1 τον Σεπτέμβριο – κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Ξεχωριστά, η επίσημη ανακοίνωση του δείκτη PMI από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη διαμορφώθηκε στο 48, δείχνοντας δεύτερο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης της εργοστασιακής δραστηριότητας.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ