Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Nasdaq να αντέχει στις πιέσεις που εκδηλώθηκαν μετά το χθεσινό άλμα και στο περιθώριο των νέων στοιχείων για την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,56% στις 34.396 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,09% στις 4.076 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 11.482 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Σε υψηλά έξι μηνών οι ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές της Salesforce σημείωσαν πτώση άνω του 8%, συμβάλλοντας στην πτώση του Dow, αφού η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι ο συνδιευθύνων σύμβουλός της θα αποχωρήσει σύντομα.

Οι μετοχές της Costco υποχώρησαν περισσότερο από 6% μετά την επιβράδυνση των πωλήσεων του Νοεμβρίου στο 5,7% από αύξηση 7,7% τον Οκτώβριο, ένα δυσοίωνο σημάδι κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των εορταστικών πωλήσεων. Η εταιρεία χονδρικής λιανικής πώλησης ανέφερε επίσης μείωση 10,1% στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Δυσκολεύουν περισσότερο οι αποφάσεις από εδώ και πέρα

Τεχνική διόρθωση

“Η σημερινή εικόνα ήταν μια τεχνική διόρθωση… μια εκπνοή μετά τη χθεσινή μεγάλη ώθηση”, δήλωσε ο David Grecsek, σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής και έρευνας στην Aspiriant. Το χθεσινό ράλι πυροδοτήθηκε όταν ο Powell φάνηκε να επιβεβαιώνει την επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας. “Είτε σκόπιμα είτε όχι, ο Powell έστειλε ένα μήνυμα ότι, υπό το φως της σύσφιξης που έχει ήδη γίνει, είναι πλέον περισσότερο επικεντρωμένος στις προοπτικές ανάπτυξης και στην εικόνα της απασχόλησης παρά στη μείωση του πληθωρισμού στο 2%”, δήλωσε ο Chris Senyek, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Wolfe Research.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα εργασίας υποχώρησαν κατά 16 χιλ., στις 225 χιλ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 57 χιλ. στα 1,608 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 30 χιλ. στα 1.539 εκατ.

Η ανακοίνωση, όμως, για τις μισθοδοσίες, η οποία θα γίνει αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να παράσχει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την αγορά εργασίας και το κατά πόσον συνεχίζει η ήπια προσγείωση. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Dow Jones εκτιμούν ότι η οικονομία πρόσθεσε 200.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο. Αναμένουν επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 3,7%.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,7% τον Οκτώβριο στα 155,3 δισ. δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 0,4% τον Οκτώβριο. Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 147,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street