Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων.
Με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα πολλαπλάσια μιας συνηθισμένης έκλεισε η τρίτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς το προγραμματισμένο rebalancing στους βασικούς δείκτες ανάγκασε τους θεσμικούς να αναδιαρθρώσουν.
Μεγάλος χαμένος ήταν η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που παρέα με τη μικρή της αδελφή, την Τέρνα, κινήθηκαν μόνιμα σε αρνητικό έδαφος εξαιτίας των ελεγχόμενων κατά τ’ άλλα ρευστοποιήσεων, με μεγάλο όγκο.
Η γενικότερη εικόνα δεν άλλαξε καθόλου, καθώς δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες εξάρσεις, ενώ και το στενό εύρος διακύμανσης στο σύνολο των εισηγμένων σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση, δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να έχει κατοχυρώσει σε εβδομαδιαίο κλείσιμο το επίπεδο των 900 μονάδων, κάτι που επιτρέπει να κοιτάμε το σενάριο των 970 μονάδων, σε πρώτη φάση. Η στήριξη οριοθετείται πέριξ των 895-900, με την έξοδο κάτω από 880 μονάδες να είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Οι ανακοινώσεις περί του πληθωρισμού εντός της Ευρωζώνης φέρουν μικτή μετάφραση, καθώς από τη μία επιβραδύνθηκε στο σύνολό του, από την άλλη όμως διατηρήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ στη Γαλλία, κάτι που σταθμίζει ισχυρά το σενάριο η ΕΚΤ να επιτεθεί με νέα γενναία αύξηση επιτοκίων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το επενδυτικό κλίμα. Εξάλλου, και το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός ανήλθε, επιδεικνύει την ανθεκτικότητά του σε κάθε μεταβολή που προς το παρόν έχει λάβει χώρα στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ώστε η διστακτικότητα να συνεχίζει να πλανάται στους επενδυτικούς κύκλους.
Διαβάστε όλα τα νέα για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, πώς κινήθηκε ο γενικός δείκτης και τεχνική ανάλυση γενικού δείκτη.
Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.