![Ελληνικό: Διάκριση για τον φωτισμό του απέσπασε το Ellinikon Experience Centre [Photos]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/The-Ellinikon-Experience-Centre-3.jpg)
Μια σημαντική διάκριση απέσπασε τo The Ellinikon Experience Centre στην κατηγορία Visitor Experience & Museum Exhibition των ¨LIT Design Awards 2022¨.
Ο φωτισμός του κέντρου επισκεπτών, που παρουσιάζει το μεγάλο έργο του Ελληνικού μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι στο μέλλον, μελετήθηκε και υλοποιήθηκε από το γραφείο σχεδιασμού φωτισμού Eleftheria Deco and Associates Lighting Design.
Διαβάστε επίσης – Ελληνικό: «Καπάρο» για 9 στις 10 κατοικίες και οικόπεδα

Το Experience Centre στεγάζεται σε μία έκταση 4.800m² , σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας.
Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Γεωργιάδη στα έργα του Ελληνικού [Εικόνες]
Το βραβευμένο σχέδιο φωτισμού του Κέντρου, αναδεικνύει την εντυπωσιακή βιομηχανική αρχιτεκτονική του κτιρίου, τονίζοντας ιδανικά τα μορφολογικά του στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο, μέσα από καινοτόμα τεχνολογικά εκθέματα και ψηφιακές δράσεις σε πέντε θεματικές ζώνες, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν σε βάθος το έργου του Ελληνικού.

LIT Design Awards
Τα ¨LIT Design Awards¨,τα διεθνή βραβεία που αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές στο σχεδιασμό και τις εφαρμογές φωτισμού, αποτελούν ένα πρόγραμμα των 3C Awards, ενός κορυφαίου οργανισμού που επιμελείται και προωθεί το design σε όλο τον κόσμο. Δημιουργήθηκαν με στόχο να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες ταλαντούχων διεθνών σχεδιαστών σε θέματα Design, Furniture Design, Interior Design και αρχιτεκτονικής, τιμώντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους τομείς αυτούς.
To The Ellinikon Experience Centre βρίσκεται μέσα στο Experience Park και υποδέχεται καθημερινά το κοινό, από τις 09:00 μέχρι και τις 21:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr.


Latest News

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση του έργου για το φράγμα Ασωπού
Η συμπληρωματική σύμβαση για το φράγμα Ασωπού υπεγράφη από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αμεσα η επέκταση προς την Καλαμαριά, πέντε νέοι σταθμοί
«Άμεση προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά» τόνισε ο Χρίστος Δήμας

Ταχιάος: Σύντομα η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
«Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την απαιτούμενη έγκριση», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Χανιά: Στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της αποκατάστασης και ανάδειξης Ενετικών Νεωρίων
Στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» του ΕΣΠΑ, εντάσσεται το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη στα Χανιά

Δήμας: Η Γέφυρα Χειμωνικού είναι μια καινούργια και πιο ανθεκτική υποδομή στην Κεφαλονιά
Εγκαινιάστηκε η νέα Γέφυρα Χειμωνικού

Dimand: Χτίζει νέο pipeline έργων αξίας άνω του 1 δισ. – Τι συμβαίνει με Μινιόν και Πύργο Πειραιά
Για την πρόοδο των έργων που διαχειρίζεται, την ελληνική αγορά real estate αλλά και τις επιπτώσεις από τους δασμούς Τραμπ μίλησε ο επικεφαλής της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος

Με προσομοιωτές και ρεαλιστικά σενάρια κρίσης, ο νέος ΟΣΕ - Τι είπε ο Κυρανάκης
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών μίλησε για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και την αναδιοργάνωση του προσωπικού

Η ΑΒΑΞ ξεκινά την επέκταση των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο
Η πρώτη φάση του σχεδίου έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρω.

Σύμβουλος της AKTOR στην αναβάθμιση των εστιών στο πανεπιστήμιο Κρήτης
Το έργο, που υπεγράφη στις 27 Μαρτίου, συνολικού προϋπολογισμού 255 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή 4.846 συνολικά κλινών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Υπουργείο Υποδομών: Ανοίγει ξανά η γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
Τίθεται σε κυκλοφορία η γέφυρας Χειμωνικού στην Κεφαλονιά μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία «Ιανός»