Eξι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών συμπεριλήφθηκαν στη λίστα «Forbes 30 κάτω των 30» για την Ελλάδα, η οποία καταρτίζεται από τον διαδικτυακό τόπο capital.gr σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes.

Η λίστα περιλαμβάνει νέους και νέες κάτω των 30 ετών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους. Την τελική επιλογή των 30 νέων κάτω των 30 ετών που απαρτίζουν τη λίστα αναλαμβάνει 4μελής επιτροπή προσωπικοτήτων από τον χώρο των επιχειρήσεων και της οικονομίας, η οποία συγκροτείται για τον σκοπό αυτό.

Οι πρωτοβουλίες των φοιτητών/τριών και αποφοίτων του ΟΠΑ είναι ανάμεσα στις 30 διαφορετικές ιδέες της λίστας, που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα πεδίων, ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων και αναδεικνύουν την προσήλωση των νέων να δώσουν το δικό τους στίγμα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, για μια καλύτερη, πιο δημιουργική και αισιόδοξη κοινωνία για όλους, όπως υπογραμμίζει το ίδιο το πανεπιστήμιο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Εξωστρέφεια και σύνδεση με την κοινωνία

Με αφορμή αυτή τη διάκριση, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Λεκάκος, δήλωσε: «Μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η εξωστρέφεια και η σύνδεση με την κοινωνία, η οποία υλοποιείται με τη δικτύωση και τη διασύνδεση του πανεπιστημίου με το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας, με την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την προώθηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης. Είμαστε πολύ περήφανοι όταν οι νέοι και οι νέες μας δημιουργούν, καινοτομούν και διακρίνονται».

Οι έξι νέοι και νέες του ΟΠΑ είναι:

Ο Κυριάκος Γεωργίου, υποψήφιος Διδάκτορας και τελειόφοιτος του διδακτορικού προγράμματος του Τμήματος Στατιστικής ΟΠΑ, μέλος της ιδρυτικής ομάδας και Chief Data Scientist της finloup. Στο πρώτο έτος του διδακτορικού δημοσίευσε, σε ένα από τα καλύτερα ακαδημαϊκά περιοδικά Επιχειρησιακής Έρευνας στην Ευρώπη, την έρευνά του σε καινοτόμες μεθοδολογίες Μαρκοβιανών μοντέλων με εφαρμογές στις προβλέψεις δανείων.

Η Δέσποινα Αδαμοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και ο Εριάλ Σέγι, φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, δημιούργησαν στις αρχές του 2021, τη Hearthy, με αντικείμενο την παραγωγή λιπάσματος από μαλλιά.

Οι Αλεξάνδρα Βασιλάκη και Νικόλαος-Άγγελος Σπυρέλλης, απόφοιτοι του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, είναι συνιδρυτές της DrugnDrop μιας νεοφυούς επιχείρησης έντασης γνώσης, που, χρησιμοποιώντας λύσεις IoT, δίνει τέλος στη σπατάλη φαρμάκων, παρέχοντας οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία κατά μήκος της φαρμακευτικής αλυσίδας αξίας.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, μοιράζει τον χρόνο του σε δύο τομείς εξίσου σημαντικούς: τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την πολιτική. Ο Νίκος είναι εκ των συνιδρυτών της FlexCar, της ελληνικής startup που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αυτήν τη στιγμή έχει ήδη παρουσία σε τρεις χώρες.

Πηγή: Περιοδικό Forbes, Οκτώβριος 2022

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας
Academia |

Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας

Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας CIVIS από το 2019, το ΕΚΠΑ πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση ενός νέου πανεπιστημιακού μοντέλου που προάγει τη συνεργασία, την καινοτομία και τη σύνδεση με την κοινωνία

Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα

O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974