Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας Ukrenergo προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα σημειωθούν έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, λόγω των νέων ρωσικών πληγμάτων.

«Λόγω των συνεπειών των βομβαρδισμών (…) για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσης, θα εφαρμοστεί ένα σύστημα εκτάκτων διακοπών σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. Η ηλεκτρική ενέργεια θα παραχωρείται κατά προτεραιότητα στις βασικές υποδομές», ανακοίνωσε μέσω του Telegram η εταιρεία.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο», πρόσθεσε η Ukrenergo.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι ως προς τη στήριξη στην Ουκρανία

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων

Νωρίτερα, το Κίεβο ανέφερε ότι αναχαίτισε περισσότερους από 60 από τους σχεδόν 70 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι.

Ωστόσο, «ορισμένες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως για κάποιο διάστημα» και «σε συνδυασμό με την παγωνιά που θα ενταθεί τις επόμενες 24 ώρες, αυτό θα οδηγήσει σε έλλειμμα του συστήματος», εξήγησε η εταιρεία.

Η επιχείρηση για την αποκατάσταση των βλαβών είναι σε εξέλιξη, διαβεβαίωσε η Ukrenergo.

«Μαζικό πλήγμα υψηλής ακρίβειας»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκε «ένα μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας» γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, με στόχο θέσεις του ουκρανικού στρατού και ενεργειακές υποδομές που συνδέονται με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Ρωσία άρχισε να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τον Οκτώβριο, προκαλώντας μεγάλα μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές. Την περασμένη Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ρωσικές επιθέσεις σε αυτές τις υποδομές ήταν «αναπόφευκτες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας