Κανονικά προχωρά ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Παρ’ ότι αυτό το διάστημα οι «Άγιοι πατέρες» έχουν άλλα στο μυαλό τους (αναφερόμαστε φυσικά στον σάλο που ξέσπασε με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου»).
· Μαθαίνουμε λοιπόν πως μετά το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης – και τον σχετικό θόρυβο που σήκωσε- σειρά παίρνουν περίπου 25 ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είναι ώριμα προς εκμετάλλευση.
· Μάλιστα, οι σχετικοί διαγωνισμοί θα αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά στον «αέρα» από τις αρχές του επόμενου έτους.
· Λέγεται αρμοδίως πως υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι περίπου 350 σχήματα έχουν παραλάβει τον σχετικό φάκελο.
· Κάτι απολύτως λογικό, όπως παρατηρούν έμπειροι παράγοντες του real estate.
· Τα συγκεκριμένα ακίνητα βρίσκονται σε προνομιακές περιοχές υψηλού εμπορικού προφίλ, όπως η Βουλιαγμένη Αττικής (Καβούρι) αλλά και στην παραλιακή ζώνη της «συμπρωτεύουσας».
· Ως γνωστόν, τα «φιλέτα» (μικρότερα ή μεγαλύτερα δεν έχει σημασία) είναι δυσεύρετα στα Νότια Προάστια και όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει μέσα από τη στήλη γίνεται «σκοτωμός» για την απόκτησή τους…
Όλοι οι άνθρωποι του Μπάφετ… στην Ελλάδα
· Από τη στήλη σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως για το ενδιαφέρον των Ελλήνων συνεργατών του Γουόρεν Μπάφετ για επέκταση στην εγχώρια αγορά ακινήτων.
· Η ζήτηση που εκδηλώνεται από «βαριά πορτοφόλια» των ΗΠΑ για αγορά πολυτελούς κατοικίας στην χώρα μας είναι μεγάλη και δεν θέλουν να χαθεί η ευκαιρία…
· Αυτή τη φορά θα σταθούμε σε μια άλλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ελληνικό παράρτημα της εταιρείας του αποκαλούμενου και «Μάντη της Ομάχα» (Berkshire Hathaway HomeServices).
· Μαθαίνουμε λοιπόν πως επιδιώκεται το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει το δίκτυο μεσιτών του διάσημου μεγαλοεπενδυτή στην Ευρώπη να έρθει στη χώρα μας το επόμενο καλοκαίρι.
· Στόχος φιλόδοξος, όχι όμως και ακατόρθωτος.
· Στα διοικητικά κλιμάκια της εταιρείας ήδη συζητείται το συνέδριο που φέτος έγινε στο Λονδίνο να πραγματοποιηθεί το 2023 σε πόλη της Νότιας Ευρώπης.
· Γιατί όχι λοιπόν να είναι μια ελληνική…
Τηλεργασία στο Δημόσιο: ένα θέμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές…
· Και ερχόμαστε τώρα σε ένα ιδιαίτερο θέμα: την τηλεργασία στο Δημόσιο.
· Ξέρουμε ότι αγγίζουμε τις ευαίσθητες χορδές όσων εργάζονται στον Ιδιωτικό Τομέα. Όπου δεν υπάρχει η ασφάλεια της μονιμότητας και γενικότερα τα πράγματα είναι πιο… αυστηρά.
· Μαθαίνουμε λοιπόν πως κάποιοι δημόσιοι φορείς ζήτησαν να υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί και μετά την πανδημία. Εφόσον βέβαια το επιτρέπει η φύση της εργασίας.
· Μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει την άρνηση των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι εμφανίζονται διστακτικοί να αποδεχτούν τα σχετικά αιτήματα.
· Δεν ξέρουμε τους λόγους, ωστόσο θα τολμήσουμε να τους μαντέψουμε: μήπως, λέμε μήπως, επειδή μια τέτοια απόφαση μπορεί να ερμηνευθεί ως ένα ακόμη «δωράκι» στους δημόσιους υπαλλήλους;
· Είναι σίγουρο δε ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα δουν με καθόλου καλό μάτι μια τέτοια απόφαση. «Και δεν δουλεύουν, τώρα θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κάθονται στο σπίτι τους και με τον νόμο», θα σκεφτούν αυθόρμητα πολλοί.
· Και όχι άδικα, θα προσθέσουμε εμείς…