
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Προγράμματος Boutique Hotel του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022.
Πλήθος ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν το stand του Προγράμματος, που διαμορφώθηκε από έμπειρη ομάδα διακοσμητών, ώστε να αποπνέει τη διαφοροποιημένη εμπειρία που προσφέρουν τα Boutique Hotels. Με σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας, μέσω mood video, info screen, ηλεκτρονικής παρουσίασης και έντυπου υλικού, τα στελέχη του περιπτέρου παρείχαν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και ενημέρωση στους επισκέπτες και ανέδειξαν τα οφέλη που αποκομίζουν τα ξενοδοχεία -μέλη με την πιστοποίηση τους και την απόκτηση του σήματος.
To πρόγραμμα Boutique Hotel προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης, στηρίζει έμπρακτα τους ξενοδόχους και καλλιεργεί μία νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας πιστοποιώντας τα μικρά ξενοδοχεία που προσφέρουν «φιλοξενία με διακριτή προσωπικότητα».
Η συμμετοχή
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή κοινού είχε το workshop που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Boutique Hotel με θέμα «Νέες, τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες για τα Boutique Hotels, που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία διαμονής». Η εκδήλωση κέντρισε το ενδιαφέρον των ξενοδόχων, αφού η τεχνολογία παρέχει πολλές υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, που αναζητά προσωποποιημένες υπηρεσίες.
Τις λύσεις τους παρουσίασαν οι βραβευμένες εταιρείες Vivestia, Unlimited Adrenaline και ΕV Loader που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στο Πρόγραμμα Επιταχυντή CapsuleT, μίας σημαντικής πρωτοβουλίας του ΞΕΕ που έχει λάβει διεθνείς βραβεύσεις όπως η πρόσφατη ανάδειξή του ως καλύτερο επιταχυντή της Νότιας Ευρώπης.
Το περίπτερο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κύριος Αλέξανδρος Βασιλικός καθώς και μέλη του Προεδρείου του Ξ.Ε.Ε. που έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους όσους συντέλεσαν στην άψογη παρουσία του Προγράμματος.
Ιδιαίτερα, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, κύριος Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε τα εξής: «Ένα όραμα του ΞΕΕ, το Σήμα Πιστοποίησης BOUTIQUE HOTEL εξελίσσεται και δημιουργεί συνθήκες για την εξωστρέφεια και ενίσχυση των ξενοδοχείων. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος συμβάλλει δυναμικά στην εθνική προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης», μέσα από την πιστοποιημένη ποιοτική αναβάθμιση


Latest News

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη