Δεκαετή συμφωνία για να μεταφέρει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty» στις πλατφόρμες Nintendo έχει συνάψει η Microsoft, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, Φιλ Σπένσερ.

Διαβάστε επίσης: Τα μεγάλα σχέδια της Microsoft για το mobile gaming

«Η Microsoft έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να προσφέρει το Call of Duty στο @Steam ταυτόχρονα στο Xbox αφού κλείσουμε τη συγχώνευση με την Activision Blizzard King», έγραψε επίσης ο Spencer στο Twitter.

Το συμβόλαιο στη Sony

Παράλληλα η Microsoft επιβεβαίωσε ότι προσέφερε ένα 10ετές συμβόλαιο στην Sony για να κρατήσει το franchise Call of Duty στο PlayStation. Η είδηση αυτή αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό από τους παίκτες σε όλο τον κόσμο

Σε ένα άρθρο σχετικά με τη συμφωνία που δημοσιεύθηκε στη Wall St Journal, ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith υποσχέθηκε ότι το 10ετές συμβόλαιο COD θα είναι “νομικά δεσμευτικό για τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση” – περιοχές όπου η εταιρεία είχε πρόβλημα να εγκρίνει την εξαγορά της χωρίς να κάνει κάποιου είδους συμβιβασμούς.

Η έρευνα της Κομισιόν

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει «εις βάθος» έρευνα της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία της Ένωσης για τις συγχωνεύσεις εταιρειών.

Το ζήτημα που απασχολεί την Κομισιόν είναι ότι η υπό εξέλιξη εξαγορά ενδέχεται να μειώσει τον ανταγωνισμό σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς, όπως στη διανομή παιχνιδοκονσολών, βιντεοπαιχνιδιών για υπολογιστές και στα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών.

Τόσο η Microsoft όσο και η Activision Blizzard αναπτύσσουν και διαθέτουν τίτλους βιντεοπαιχνιδιών για υπολογιστές, παιχνιδοκονσόλες και φορητές συσκευές, ενώ λειτουργούν και σαν διανομείς τίτλων για υπολογιστές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Microsoft ξόδεψε 69 δισεκατομμύρια δολάρια σε βιντεοπαιχνίδια

Επιπρόσθετα, η Microsoft διανέμει παιχνίδια για κονσόλες, διαθέτει στην αγορά την κονσόλα Xbox μαζί με τις σχετικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με μία ευρεία γκάμα παρεμφερών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων του λειτουργικού συστήματος Windows αλλά και την cloud υπηρεσία Azure.

Τα «αγκάθια»

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, το ζήτημα που… ενοχλεί είναι ότι η εξαγορά της Activision Blizzard ενδεχομένως να αποκλείσει την πρόσβαση στα παιχνίδια της φίρμας (για PC και κονσόλες), ειδικά τους υψηλού προφίλ και εμπορικότητας τίτλους όπως το «Call of Duty».

Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η Microsoft μπορεί να έχει τη δυνατότητα, καθώς και ένα πιθανό οικονομικό κίνητρο, να συμμετάσχει σε στρατηγικές αποκλεισμού έναντι των ανταγωνιστών διανομέων βιντεοπαιχνιδιών κονσόλας, όπως να εμποδίζει αυτές τις εταιρείες να διανέμουν τα βιντεοπαιχνίδια κονσόλας της Activision Blizzard ή να υποβαθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χρήση ή την πρόσβασή τους σε αυτά τα βιντεοπαιχνίδια.

Οι ίδιες ανησυχίες εκφράζονται και για το πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα, σε περίπτωση εξαγοράς, στο διαδικτυακό gaming και τις αντίστοιχες συνδρομητικές υπηρεσίες ροής περιεχομένου στο cloud.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπάρχει κίνδυνος να πάρει τα ηνία από τον άνθρωπο;
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπάρχει κίνδυνος να πάρει η AI τα ηνία από τον άνθρωπο;

Σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη κατέχει εξέχουσα θέση τόσο στην καθημερινή μας ζωή όσο και στη συλλογική μας φαντασία, είναι συνηθισμένο να ακούμε τέτοιου είδους ανησυχίες. Έχουν, ωστόσο, βάση;