
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες, παρά το γεγονός ότι τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφερε ότι Χονγκ Κονγκ εξετάζει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων έναντι του Covid, συμπεριλαμβανομένης της άρσης του κανόνα για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και της χαλάρωσης των υποχρεωτικών τεστ για τις αφίξεις.
Οι δείκτες
Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε υψηλότερα κατά 3,52% και ο δείκτης Hang Seng Tech πρόσθεσε περίπου 6% – κόντρα στην τάση της ευρύτερης περιοχής Ασίας, η οποία επιβαρύνθηκε από τους συνεχιζόμενους φόβους για ύφεση.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,254% και έκλεισε στις 11.389,79 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite παρέμεινε περίπου αμετάβλητος στις 3.197,35 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,4% και έκλεισε στις 27.574,43 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,35% στις 1.941,50 μονάδες. Ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 0,49% στις 2.371,08 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,75% στις 7.175,50 μονάδες.
Οι μετοχές που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκαν καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τον κανόνα για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και να στραφεί σε rapid test για τις αφίξεις. Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι οι καραντίνες για τις στενές επαφές των κρουσμάτων Covid θα μπορούσαν να μειωθούν.
Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο, με την Cathay Pacific να κερδίζει 3,4%, την Air China να ενισχύεται κατά 4,25%, την China Eastern Airlines να προσθέτει περισσότερο από 2% και την China Southern Airlines να κλείνει στο +3,33%.
Τα καζίνο σημείωσαν επίσης άνοδο, με την Wynn Macau να βρίσκεται στο +16%. Η MGM China αυξήθηκε κατά 10%, η Sands China ενισχύθηκε κατά 7,23% και η Galaxy Entertainment σημείωσε άνοδο 4,6%.
Τα μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Ιαπωνίας σημείωσε συρρίκνωση 0,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, με την αναθεωρημένη μέτρηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος να ξεπερνά τις προσδοκίες για συρρίκνωση 1,1%. Η πρώτη προκαταρκτική εκτίμηση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο ήταν μείωση 1,2%.
Η χώρα ανέφερε επίσης έλλειμμα 64,1 δισ. γεν (469,3 εκατ. δολάρια) στο μη προσαρμοσμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Η μέτρηση έπεσε σημαντικά έξω από τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 623,4 δισ. γεν σε ξεχωριστή δημοσκόπηση του Reuters.


Latest News

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο