![Η ΕΑΕΕ στους Lloyd’s του Λονδίνου – Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ασφαλιστικής αγοράς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/ΕΑΕΕ_Lloyds_2.jpg)
Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς σε ειδική εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε από τους Lloyd’s, στο εμβληματικό τους κτίριο στο Λονδίνο, παρουσίασε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Όπως τονίζεται, πρόκειται για μία στοχευμένη παρουσίαση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό κοινό της αγοράς του Λονδίνου, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ.
Στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοάς στην κορυφαία εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου.
Διαβάστε επίσης: Σε πτώση το ενεργητικό ασφαλιστικών εταιρειών το τρίτο τρίμηνο
Την παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο, Εξοχότατος κ. Ιωάννης Ραπτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή τροχιά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Εκ μέρους των Lloyd’s, την εκδήλωση άνοιξε η κ. Dawn Miller, Commercial Director η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της στενής και διαχρονικής συνεργασίας μεταξύ των Lloyd’s και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο οποίος με αφορμή τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανέφερε : «Η σημερινή παρουσίαση πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει έναυσμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες συνεργασίας και εμβάθυνσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ασφαλιστικών αγορών των δύο χωρών. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά διαθέτει αξιοπιστία, φερεγγυότητα και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα στη χώρα διαμορφώνεται ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα πλαίσιο και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται παρά το δύσκολο γενικό οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί. Ο συνδυασμός αυτός ενισχύει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος στην Ελλάδα».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα
![Ακίνητα: Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_anakainizo1-600x352.png)
Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ - Οι προϋποθέσεις
Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» - Οι τέσσερις αλλαγές που δίνουν μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους
![Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_greek_economy55-768x450-2-1-600x352.png)
Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»
Οι δαπάνες των νοικοκυριών υστερούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε να δούμε, επισημαίνει η Wood
![Βιομηχανική παραγωγή: Άλμα 5,8% τον Δεκέμβριο του 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/biom-600x375-1.jpg)
Αλμα 5,8% στην βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ποιος κλάδος καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία
![EY Ελλάδος: Συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/opa3-600x400.jpg)
Συνεργασία της EY Ελλάδος και του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ
Οι δύο οργανισμοί, μέσω του πενταετούς μνημονίου συνεργασίας, εκφράζουν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν την ήδη εκτεταμένη συνεργασία τους, καθώς και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος,
![ManpowerGroup: Οι παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της απασχόλησης το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/ergazomenoi-1-600x400.jpg)
ManpowerGroup: Οι παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της απασχόλησης το 2025
Ποιες τάσεις διαμορφώνουν τον κόσμο της απασχόλησης
![Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia242-600x352.png)
Με «σπασμένα φρένα» οι τιμές στα ενοίκια - Οι πέντε περιοχές - «φωτιά» [πίνακες]
Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι τιμές στα ενοίκια - «Άπιαστο όνειρο» αποτελεί η αναζήτηση κατάλληλου και προσιτού ακινήτου
![Σκυλακάκης: Δεν γίνεται αυτή η αυθαιρεσία της «βουλιμίας» στη Μύκονο να συνεχιστεί](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/Eurokinissi-Skylakakis-600x338.jpg)
Σκυλακάκης για αυθαίρετα στη Μύκονο: Δεν γίνεται αυτή η αυθαιρεσία της «βουλιμίας» να συνεχιστεί
Τι είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης για τα κτίρια που βρίσκονται πάνω στο λεγόμενο «φρύδι» της Σαντορίνης