
Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη. Αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει είναι πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που πρέπει να συνεδριάσει εντός πέντε ημερών.
Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα αφεθεί ελεύθερος και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο εντός πέντε ημερών.
Λίγο πριν τις 9:00 o αστυνομικός. οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή. Απολογήθηκε για 50 λεπτά, μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια επέστρεψε στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο εισαγγελέας πρότεινε ο αστυνομικός να αφεθεί ελεύθερος ενώ ο ανακριτής την προφυλάκισή του. Ο ίδιος απολογήθηκε με υπόμνημα.
Διαβάστε επίσης: Ρομά: Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι, πυρπόλησαν λεωφορείο
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι συγκεντρωμένοι συγγενείς, φίλοι και συμπαραστάτες του Κώστα Φραγκούλη, αποχώρησαν από τον χώρο καθώς παρά το γεγονός ότι υπήρξε δυσαρέσκεια, αναμένουν να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μέχρι την Πέμπτη.
Συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στον ανακριτή
Η μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.
Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).
Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός
Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.
Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από το πρωί φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο σημείο βρέθηκαν και συμπαραστάτες στην οικογένεια ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Οργή στην κοινότητα των Ρομά
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής στους Ρομά, ενώ έκαψαν συμβολικά 20ευρα, καθώς η καταδίωξη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ξεκίνησε γιατί εκείνος δεν πλήρωσε τα 20 ευρώ του πετρελαίου που έβαλε στο αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της πόλης.
«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά» είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.
Σημειώνεται πως μπροστά και γύρω από την περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλειστή είναι η οδός 26ης Οκτωβρίου.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση