![Gov.gr: Ποιες είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς υπηρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/wallet-1.jpg)
Όταν το gov.gr άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2020 κανείς δεν φανταζόταν την τεράστια ανταπόκριση που θα είχε στους πολίτες, οι οποίοι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα άρχισαν να το επισκέπτονται και να το χρησιμοποιούν, έχοντας τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το κράτος από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία και να εξυπηρετούνται. Τι φανερώνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης;
Ο αριθμός των ψηφιακών υπηρεσιών τον Μάρτιο του 2020 ήταν 501 φτάνοντας τον Νοέμβριο του 2022 τις 1.490, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των πολιτών (συνολικά 8.134.174) που έχουν χρησιμοποιήσει την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη και έχουν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον μια φορά, εκδίδοντας ένα τουλάχιστον έγγραφο ή υποβάλλοντας μια ηλεκτρονική δήλωση. Όσο για τα έγγραφα ή δηλώσεις που έχουν εκδοθεί ή υποβληθεί ηλεκτρονικά από την αρχή λειτουργίας του gov.gr μέχρι σήμερα αριθμούν τα 227.585.781.
Διαβάστε επίσης – Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr
Εξάλλου, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης «η ψηφιακή πολιτική είναι κοινωνική πολιτική, μια πολιτική που πρέπει να έχει στο επίκεντρό της τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Με αυτό στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών με πολιτοκεντρικό σχεδιασμό».
Το top 10
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι δέκα πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα «κλικ» είναι: 1) οι άυλες συνταγές που φτάνουν τις 73.731.324, 2) τα άυλα παραπεμπτικά που αριθμούν τα 32.994.635, 3) στην τρίτη θέση κατατάσσονται οι υπεύθυνες δηλώσεις με 10.263.690 συνολικά από την αρχή λειτουργίας του gov.gr μέχρι σήμερα, 4) έπονται τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που αγγίζουν τα 5.233.952 και 5) στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι ενεργοποιήσεις άυλης συνταγογράφησης που φτάνουν τις 4.159.272. Ακολουθούν 6) οι εξουσιοδοτήσεις που αγγίζουν τις 3.220.021, ενώ 7) 1.219.866 πιστοποιητικά γέννησης εκδόθηκαν ψηφιακά, 8)στην όγδοη θέση των προτιμήσεων των πολιτών βρίσκεται η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου που αγγίζει τις 856.410. Στην ένατη θέση βρίσκονται 9) οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης που έφτασαν συνολικά τις 752.780 και τέλος, 10) στην δέκατη θέση των «κλικ» των πολιτών βρίσκονται τα αντίγραφα ποινικού μητρώου που υπολογίζονται στα 503.982.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στο σύνολό τους τα πιστοποιητικά δημοτολογίου (οικογενειακής κατάστασης, γέννησης, ιθαγένειας, εγγυτέρων) φτάνουν τα 6.730.705, ενώ οι ληξιαρχικές πράξεις (γάμου, γέννησης, συμφώνου συμβίωσης, θανάτου) φτάνουν τις 1.285.942.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2017-11-27T182719Z_121180323_RC111A62D430_RTRMADP_3_BLOCKCHAIN-REGULATION-TOKENS-600x400.jpg)
Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin
Σκληρός δίσκος με 8.000 bitcoin κατέληξε στα σκουπίδια πριν από 11 χρόνια. Η αναζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr