Με στο… σταγονόμετρο κυλούν οι συναλλαγές σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως να δείχνει σαφή τάση, εν αναμονή των κρίσιμων συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,34% στις 912,88 μονάδες, στα 16 εκατ. ευρώ.

Ελλείψει κρίσιμης δυναμικής, αλλά και συμπεριλαμβάνοντας τη διστακτικότητα που συνεχίζει να πλανάται στα μεγάλα Χρηματιστήρια διεθνώς, ο Δείκτης προέρχεται από τρεις εβδομάδες ανόδου πάνω από τη ζώνη των 900 μονάδων, και συνολικά την 8η ανοδική στις τελευταίες 10. Αλλά η αγορά αναμένει ουσιαστικά κάποιον καταλύτη που θα προσδώσει ώθηση για την ευκταία προσέγγιση των 1.000 και τα υψηλά 8ετίας, περιμένοντας επί της ουσίας και τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα.

Κέρδη

Σύμφωνα με την Trader24, το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το θετικό momentum είναι αισιόδοξο και τα κέρδη στο σύνολο του ταμπλό ικανοποιητικά, έχει παρατηρηθεί μια ενδιαφέρουσα συμπεριφορά από μετοχές που κυριαρχούν, επιδεικνύοντας και ψήγματα για τη μελλοντική κίνηση, εάν αυτή έρθει, όπως οι ενεργειακές. Ωστόσο, οι επόμενες μέρες δεν θα δώσουν αυτά τα μηνύματα.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης, ο ΑΔΜΗΕ, η Jumbo και τα Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Eurobank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική και Coca Cola. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών