Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τη νευρικότητα που κυριαρχεί παγκοσμίως ενόψει των συνεδριάσεων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,07% στις 915,31 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες και αρκούντως επιλεκτικές, όπως είναι αναμενόμενο, καθώς όλα τα μάτια είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την αύξηση επιτοκίων, μιας και αναμένεται να έχουμε αύξηση της μεταβλητότητας. Θυμίζεται εδώ ότι το α΄ τρίμηνο θα αρχίσει και μείωση του ισολογισμού της ΕΚΤ που έχει φτάσει ήδη τα 5 τρις ευρώ.

Η αγορά περιμένει ότι η συνέχιση της πολιτικής της ΕΚΤ θα είναι απλά η μη επανεπένδυση των τίτλων στις λήξεις, μιας και σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ισχυρές αναταράξεις, σύμφωνα με τους αναλυτές. Μένει να δούμε αν ο στόχος μείωσης της ανάπτυξης είναι εφικτός στον βαθμό που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουμε ανακοπή του πληθωρισμού.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης και Eurobank ηγούνται των απωλειών, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Quest, Alpha Bank και Λάμδα. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Aegean, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών