Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να βιώσει την πολυτέλεια με χαμηλό προϋπολογισμό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πραγματική περιουσία, οι Αμερικανοί επισημαίνουν ότι για να νιώσει κάποιος πλούσιος το υψηλό ετήσιο εισόδημα είναι το κλειδί.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα του CNBC, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πρέπει να κερδίζουν τουλάχιστον 200.000 δολάρια τον χρόνο, προκειμένου να αισθάνονται πλούσιοι.
Πολλοί έθεσαν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Ένα ετήσιο εισόδημα 1 εκατ. δολαρίων ή περισσότερο ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι πρέπει να βλέπουν στον λογαριασμό τους επταψήφια νούμερα για να αισθάνονται πλούσιοι.
Διαβάστε επίσης: Κάν’ το όπως οι κροίσοι – Τα τρία πράγματα που κάνουν αλλιώς οι πλούσιοι
Οι καταναλωτές συμφωνούν σε γενικές γραμμές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων και των φυλετικών δημογραφικών στοιχείων σχετικά με τον μισθό που απαιτείται για να αισθάνονται πλούσιοι. Οι άντρες θέλουν να κερδίζουν περισσότερα πριν αποκαλέσουν τον εαυτό τους πλούσιους, με το 60% των ανδρών να χρειάζονται εισόδημα τουλάχιστον 200.000 δολάρια, σε σύγκριση με το 53% των γυναικών.
Η προοπτική
Το ποσό των χρημάτων που κερδίζουν αυτή τη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται πιο πιθανό να αλλάξει την αντίληψή τους για το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να νιώσουν πλούσιοι. Από αυτούς που κερδίζουν επί του παρόντος τουλάχιστον 100.000 δολάρια ετησίως, το 82% λέει ότι χρειάζεται να φέρει στο σπίτι τουλάχιστον 200.000 δολάρια για να νιώσει πλούσιος, έναντι 57% όσων κερδίζουν από 50.000 έως 99.999 δολάρια.
Αυτός ο αριθμός μειώνεται σε μόλις 39% των ανθρώπων που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια. Ομοίως, το 34% όσων κερδίζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια λένε ότι κερδίζοντας μεταξύ 100.000 και 149.000 δολάρια θα τους έκανε να νιώθουν πλούσιοι.
Εμπειρία και πληθωρισμός
Η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αισθάνεται κάποιος πλούσιος. Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να πάει παρακάτω τον ορισμό του «πλούσιου», ενώ κάποιος που κερδίζει αυτήν τη στιγμή 200.000 δολάρια, αλλά δεν διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του, μπορεί να μην αισθάνεται ευκατάστατος.
Ενώ ο καθένας ορίζει τον «πλούσιο» διαφορετικά, το να είσαι μέρος του «1%» έχει γίνει συνώνυμο με το να είσαι πλούσιος στις ΗΠΑ. Το 1% των κορυφαίων εισοδηματιών στις ΗΠΑ είχε μέσους ετήσιους μισθούς 823.763 δολάρια το 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής.
Τέλος, και επειδή το κόστος ζωής ποικίλλει πολύ ανάλογα με την τοποθεσία, κάποιος που αισθάνεται πλούσιος στο Ντι Μόιν της Άιοβα για παράδειγμα, μπορεί να μην αισθάνεται το ίδιο στο Σαν Φρανσίσκο.
Latest News
Πρόσθετοι δασμοί της ΕΕ έως και 35% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα από την Κίνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά λόμπι των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών προειδοποιεί για τον κίνδυνο «εμπορικού πολέμου».
Πώς επηρεάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία από το δημογραφικό - Οι αναγκαίες προσαρμογές
Η Alpha Bank εξετάζει το δημογραφικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην ευρωπαϊκή οικονομία
«Πόλεμο» κατά της… πολυνομίας αρχίζει ο Ντίμον της JP Morgan
Ο Ντίμον επέκρινε αυτό που αποκάλεσε αλληλεπικαλυπτόμενους ή κακοσχεδιασμένους κανόνες σχετικά με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις
Πώς το ψηφιακό ευρώ πυροδότησε μια υπόγεια διαμαχή κυριαρχίας μεταξύ ΕΚΤ και ευρωπαϊκών κρατών
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico πολιτικοί και ΕΚΤ προσπαθούν να καθορίσουν τα όρια στο επερχόμενο ψηφιακό ευρώ
Ο περίεργος λόγος που η ΕΥ απολύει δεκάδες υπαλλήλους
Τα μέλη του προσωπικού κατηγορήθηκαν ότι είχαν ανοιχτές πολλαπλές συνεδρίες Zoom σε διαφορετικές οθόνες, κάτι που η Ernst & Young έκρινε ηθική «παραβίαση»
Τα τέσσερα σενάρια της S&P για την παγκόσμια οικονομία
Ακόμη και στα δύο χειρότερα σενάρια ο οίκος S&P εκτιμά πως οι τράπεζες φαίνονται ικανές να χειριστούν πιθανές εκροές κεφαλαίων
Γιατί η κρίση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη είναι «Made in China» [γραφήματα]
Η άλλοτε πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης δέχεται μεγάλα πλήγματα λόγω του ανταγωνισμού με τις κινέζικες εταιρείες
Χαμηλό 5ετίας στις τιμές των εμπορευμάτων προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα - Ο ρόλος του πετρελαίου
Από το 2024 έως το 2026, οι παγκόσμιες τιμές των βασικών εμπορευμάτων προβλέπεται να υποχωρήσουν σχεδόν κατά 10%, επισημαίνει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα
H Ιταλία θα διαθέσει 8,2 δισ. δολ. για αγορά αρμάτων μάχης
Η κοινοπραξία των Leonardo (ιταλική) και Rheinmetall (γερμανική) αναμένεται να είναι ο βασικός βιομηχανικός εταίρος του έργου
Morgan Stanley: Οι μέρες του εύκολου χρήματος και των μηδενικών επιτοκίων ανήκουν στο παρελθόν
Το τέλος της οικονομικής καταστολής, των μηδενικών επιτοκίων και του μηδενικού πληθωρισμού, είναι μια εποχή που έχει τελειώσει, δήλωσε ο CEO της Morgan Stanley