Ο κύκλος εργασιών της ΛΑΝΑΚΑΜ στο γ’ τρίμηνο του 2022 παρουσιάζει ετήσια αύξηση 31,07% για την εταιρεία και 28,28% λόγω των μειούμενων επιπτώσεων της πανδημίας covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης. Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2022 σημείωσε αύξηση 9,00% για την εταιρεία και 8,10% για τον όμιλο σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο πέρυσι, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 124.078 ευρώ έναντι 156,103 ευρώ για την εταιρεία και σε 108.549 ευρώ έναντι 173.846 ευρώ για τον όμιλο, στο εννεάμηνο, ενώ τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων 79.117 για τη μητρική εταιρεία και σε ζημίες 116.421 ευρώ για τον όμιλο, το ίδιο διάστημα.

H γεωπολιτική ένταση που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και την άνοδο του πληθωρισμού, αποτελούν παράγοντες που θα επηρεάσουν τις γενικές οικονομικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες, επισημαίνεται.

«Παρότι ο Όμιλος μας δεν έχει άμεση έκθεση από πλευράς εργασιών ή εξάρτησης από προμηθευτές στην Ουκρανία και τη Ρωσία, τα πιθανά ρίσκα που μπορεί να επέλθουν από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και την πιθανή αύξηση των λειτουργικών εξόδων λόγω πληθωριστικών πιέσεων δεν μπορούν να αγνοηθούν. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι τα εν λόγω γεγονότα, δεν θα επηρεάσουν την συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου.

Η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί τις εξελίξεις της Πανδημίας «COVID-19», αξιολογεί τους κινδύνους και λαμβάνει όποια μέτρα κρίνονται αναγκαία για τον περιορισμό των επιπτώσεων της Πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και την διασφάλιση την επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας και του ομίλου. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το εν λόγω υγειονομικό γεγονός, δεν θα επηρεάσει την συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου», σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση.

Δάνεια

Η διατήρηση των δεδομένων στις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις κατά το γ’ τρίμηνο 2022 στον Όμιλο και στην Εταιρεία οφείλεται στον εξορθολογισμό και τις οικονομίες κλίμακος παράλληλα με την ενίσχυση του τζίρου της εταιρείας ,για την διατήρηση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης του covid-19, του πολέμου στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης δεν έχουν επηρεάσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας λόγω της περιοδικότητας των παραγγελιών – πωλήσεων. Η συνέχιση της ενεργειακής κρίσης δεν αναμένεται να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

Στο γ’ Τρίμηνο του 2022 δεν σημειώθηκαν άλλες σημαντικές μεταβολές στα λοιπά μεγέθη της Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης του Ομίλου και της Εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις