
Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Qatargate δίνουν στη δημοσιότητα οι αρχές του Βελγίου. Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir τα χρήματα που εντόπισαν οι αρχές, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η βελγική Le Soir κατά τις έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εντοπίστηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Ομόφωνη πλην ενός η καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής
Η εν λόγω είδηση ανατρέπει όσα γνωρίζαμε, αφού μέχρι στιγμής υπήρχε αναφορά για τα 600.000 ευρώ, που εντοπίστηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, καθώς και για 150.000 σε μετρητά που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι της πρώην -πλέον- αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, από τα νέα δεδομένα προκύπτει πως κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή (ακόμα 600.000 ευρώ), καθώς και τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.
Το σύνολο, σύμφωνα πάντα με τα βελγικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Δείτε τη φωτογραφία – ντοκουμέντο που δίνει στη δημοσιότητα η Le Soir

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Εύα Καϊλή, όσο και οι Φραντζέσκο Τζιόρτζι και Πιερ Αντόνιο Παντζέρι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Οι τρεις τους, μαζί με ακόμα έναν άντρα, έχουν τεθεί υπό κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο την Τετάρτη. Εκεί θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.
Πώς έγινε η επιχείρηση στο σπίτι της Καϊλή
Το πρώτο βήμα ήταν η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Τζιόρτζι με όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να τον ακολουθούν από την ώρα που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού μέχρι την ώρα που τον συνέλαβαν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ειδική μονάδα της αστυνομίας περίμενε υπονομετικά έξω από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας, Εύας Καϊλή, για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύζυγό της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς λόγω της ασυλίας της κυρίας Καϊλή δεν μπορούσε να γίνει επιδρομή στο σπίτι».
Ακόμη, τον φάκελο που αφορούσε την εμπλοκή της πρώην αντιπροέδρου, χειρίζονταν μετρημένοι στα δάχτυλα ερευνητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης δεν καταγράφηκαν στην εθνική βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές».
Τα ευρήματα στο σπίτι της Καϊλή
Στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά. «Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών» λέει μια πηγή στη Le Soir. «Τα μετρητά είναι σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ύψος του ποσού καθώς τα χρήματα εστάλησαν για ανάλυση στα εργαστήρια. Αλλά από συγκλίνουσες πηγές προκύπτει με συντηρητικές εκτιμήσεις ότι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ στις βαλίτσες του πατέρα της Εύας Καϊλή και 150.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή» προστίθεται στο δημοσίευμα.
Η Le Soir επισημαίνει, επίσης, ότι «το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς: μετάλλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από το Κατάρ. Τόσα στοιχεία για τα οποία το ζευγάρι Καϊλή-Τζόρτζι και ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλυευτή έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις το Σαββατοκύριακο».
«Το απόγευμα της Παρασκευής κλαίγαμε από χαρά» αναφέρει μια δεύτερη πηγή κοντά στην έρευνα. «Ακόμα και αν κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που προκαλεί ναυτία».
Πώς συνελήφθη ο πατέρας της Καϊλή
H Le Soir περιγράφει και στην σκηνή που διαδραματίστηκε έξω από το Sofitel στις Βρυξέλλες, με πρωταγωνιστή τον πατέρα της πρώην αντιπροέδρου τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν για λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες. Ο πεθερός του Φραντσέσκο Τζόρτζι κρατά μια συνηθισμένη βαλίτσα μόνο που ήταν γεμάτη χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τον προσήγαγε η ομάδα της αστυνομίας»
Η βελγική εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά από όσα συνέβησαν έξω από το ξενοδοχείο με τον πατέρα της κυρίας Καϊλή κρίθηκε ότι δεν ίσχυε η ασυλία που απολάμβανε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Άμεσα αποφασίστηκε η κινητοποίηση μιας ομάδας αστυνομικών που συμμετείχαν στις πρωινές έρευνες, της 9ης Δεκεμβρίου. Μαζί τους ήταν ο επικεφαλής οικονομικός εισαγγελέας της επιχείρησης. Η έρευνα στο σπίτι μιας εκ των 14 αντιπροέδρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν ήταν προγραμματισμένη. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη έκπληξη» αναφέρει το δημοσίευμα.
Πηγή: in.gr


Latest News

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τοπικές λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς τη Μ. Πέμπτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακα για σεξουαλική απόδοση και απώλεια κιλών
Οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το Μ. Σάββατο με το ΒΗΜΑ: Αρκάς-Το σημειωματάριο της Άνοιξης, Harper’s Bazaar, ΟΠΑ News και όπως πάντα, ΒΗΜΑGAZINO
Κυκλοφορεί εκτάκτως το Μ. Σάββατο 19 Απριλίου

Ο Μπάιντεν στην πρώτη ομιλία μετά την αποχώρηση προειδοποιεί για την «καταστροφή» του Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ και έκανε έκκληση για την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη