![Qatar Gate: Νέα έφοδος των αρχών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/ImgSrc-2.jpg)
Οι Βελγικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τους εμπλεκόμενους στο Qatar Gate. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω έρευνες σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε από τους ερευνητές.
Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Ομόφωνη πλην ενός η καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής
Πηγές του Κοινοβουλίου, αναφέρουν ότι κατασχέθηκε υπολογιστικός εξοπλισμός σε σχέση με τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς φορείς.
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατέσχεσε χθες η βελγική αστυνομία
Οι Βέλγοι ανακριτές ανακάλυψαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια των ερευνών που σχετίζονται με την έρευνα για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε στο Politico εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.
Τη Δευτέρα, η εισαγγελία είχε δηλώσει ότι «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» κατασχέθηκαν σε τρεις τοποθεσίες: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου (Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα ενός ευρωβουλευτή (Εύα Καϊλή) και «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες (πατέρας Εύας Καϊλή).
Ψηφοφορία για καθαίρεση της Καϊλή
Η απόφαση για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, με 625 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, έναν να ψηφίζει κατά και δύο να απέχουν. Όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 21 του κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το Qatar Gate και την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μάλιστα, την Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
![Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/voylip-2-600x400.jpg)
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις