
Μετά την κατάθεση του, έχει πλέον επιβεβαιωθεί πως ένας από τους κύριους δρώντες του Qatargate είναι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Παρόλα αυτά, ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ ζήτησε από τις αρχές να επεκτείνουν τις έρευνες τους και στους γονείς του συντρόφου της Εύας Καϊλή.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι οικονομικές δραστηριότητες του πατέρα του, Λουτσιάνο Τζιόρτζι, 65 ετών και της μητέρα του, Ιόλι Βάλι, 69 ετών αμφότεροι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα. Όπως αναφέρει η «La Verità», «κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, μπαίνε η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο Βέλγιο στο όνομα του Φραντσέσκο Τζιόρτζι».
Γιατί ερευνώνται οι γονείς του
Οι γονείς του συντρόφου της Εύας Καϊλή, ερευνώνται μετά την απόκτηση ενός κτηρίου στις Βρυξέλλες από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Κατά την γνώμη των ερευνητών, είναι πολύ πιθανό να συνδέεται η αγορά με μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς του πατέρα του και της μητέρας του.
Υποκείμενα έρευνας είναι τρεις μεταφορές που έγιναν πριν από λίγους μήνες. Δύο των 40 χιλιάδων ευρώ που αποδίδονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς που είναι στο όνομα των γονέων του και μία άλλη των 10 χιλιάδων ευρώ.
Ο ανακριτής θεωρεί πως είναι «ύποπτες συναλλαγές». Για τον λόγο αυτό, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του Τζόρτζι στο Abbiategrasso και σε οποιαδήποτε άλλη «πραγματική κατοικία» του και να κληθούν για κατάθεση, ο πατέρας, η μητέρα του ή όποιος άλλος χρησιμοποιεί αυτούς τους χώρους.
Υπό εξέταση εταιρικές κινήσεις του Τζιόρτζι και της λογίστριας των Παντσέρι
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Verità», οι αρχές στις Βρυξέλλες εξετάζουν ύποπτες εταιρικές κινήσεις που έγιναν από τον 35χρονο σύντροφο της Καϊλή και την λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι.
Η αναφορά σχετίζεται με τη σύσταση μιας εταιρείας, της «Equality Consultancy», στο όνομα του πατέρα του Τζόρτζι, (κάτοχος του 70%), του μικρότερου αδελφού του, Στέφανο, (κάτοχος του 25%) και της Μπελίνι (κάτοχος του 5%) το 2018. Η εταιρεία είχε αντικείμενο την «ανάπτυξη δικτύων μεταξύ διαφόρων ατόμων, ΜΚΟ, επιχειρηματικών οργανώσεων και ομολόγων σε τρίτες χώρες, για τη διευκόλυνση του διαλόγου και των ευκαιριών που επιτρέπουν ισχυρότερους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς εντός της ΕΕ και των κρατών μελών της».
Μάλιστα, πριν καλά καλά κλείσει το πρώτο έτος της λειτουργίας της, η εν λόγω εταιρεία είχε ισολογισμό 102.500 ευρώ. Μάλιστα, οι Τζιόρτζι άφησαν την διαχείριση της εταιρείας σε έναν συνεργάτη του πατέρα του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον Μάνφρεντ Φορτέ και της λογίστριας των Παντσέρι. Μετά τη μεταβίβαση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία δεν έμεινε για πολύ καιρό ενεργή. Μετά τον δεύτερο χρόνο, και με ζημία 51 χιλιάδες ευρώ, τέθηκε σε εκκαθάριση και σήμερα η εταιρεία δεν υπάρχει.


Latest News

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εφόσον ισχύσει κατάπαυση του πυρός
Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων] υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα, είπε ο Ζελένσκι

Σύρος – Blue Star: Τι συνέβη με το χάος των υπεράριθμων από Ικαρία – Πώς έφτασαν στον Πειραιά
Από το αδιαχώρητο στη Σύρο, στην έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros - Τι λένε οι επιβάτες από την Ικαρία

Πάπας Φραγκίσκος: Πού θα γίνει η ταφή του
Ο πάπας Φραγκίσκος θα ταφεί στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε της Ρώμης και όχι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

O Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον διάδοχό του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει καρδινάλιους που μοιράζονταν την ίδια κοσμοθεωρία και άλλους με κριτήριο τη γεωγραφική ποικιλομορφία του κονκλάβιου

Επιστρέφει ο δακτύλιος: Μονά - ζυγά από σήμερα στην Αθήνα
Ο δακτύλιος είχε σταματήσει για τις ημέρες του Πάσχα - Για ποιους δρόμους ισχύουν οι απαγορεύσεις

Αφρικανική σκόνη και 25άρια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA