![Hellenic Hull: Με δημοτικά σχολεία νησιών στη μάχη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/sxoleio4-660x330-1.jpg)
Με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Hull, κ. Ηλία Τσακίρη, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων στα ακριτικά νησιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος,
Η Hellenic Hull σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA διοργάνωσε μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα δημοτικά σχολεία από Καστελόριζο, Μεγαλοχώρι Λέσβου, Αρκιούς, Τέλενδο, Κάλυμνο, Γαύδο, Λειψούς, Διαφάνι Καρπάθου, Θύμαινα και Άη Στράτη.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ενώ οι μαθητές/τριες των σχολείων συζήτησαν με τον Υπεύθυνο Νέας Γενιάς της HELMEPA, Δημήτρη Καζά, για τον θαυμαστό θαλάσσιο κόσμο, τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει, καθώς και για τους τρόπους που τα ίδια τα παιδιά εφαρμόζουν για να τον προστατέψουν.
Η σύνδεση των σχολείων και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμείς κι ο κόσμος», η Hellenic Hull επιχειρεί να ενισχύσει την εκπαιδευτική εμπειρία μαθητών δημοτικών σχολείων σε ακρτικά νησιά. Συνδέοντας όλα τα σχολεία μεταξύ τους, δημιουργεί μια πρωτότυπη κοινότητα μαθητών από όλες της περιοχές της επικράτειας. Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει δωρεές και έχει αναβαθμίσει τον υλικοτεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων στους Αρκιούς, στην Τέλένδο, στο Μαθράκι και στη Γαύδο.
Αυτή τη φορά τα σχολεία συνδέονται μεταξύ τους για ένα διαφορετικό σκοπό. Την εκπαίδευση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Έτσι, σε συνεργασία με τη HELMEPA, τις δασκάλες και τους δασκάλους των σχολείων, η Hellenic Hull θα αποτελέσει πρεσβευτή γαλάζιας ανάπτυξης για όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. «Μέσα από τη σημερινή εκδήλωση δημιουργούμε ένα πυρήνα μαθητών από μικρά και μεγάλα σχολεία νησιωτικών περιοχών με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος» τόνισε η Ιωάννα Σκόνδρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας.
Καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια ενημέρωσης για τη θάλασσα, θεατρικά δρώμενα, καθαρισμούς παραλιών, διαγωνισμούς ζωγραφικής, τα παιδιά από το Καστελόριζο, το Μεγαλοχώρι Λέσβου, τους Αρκιούς, την Τέλενδο, την Κάλυμνο, τη Γαύδο, τους Λειψούς, το Διαφάνι Καρπάθου, τη Θύμαινα και τον Άη Στράτη μαθαίνουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη και με ενωμένη φωνή στέλνουν το ηχηρό μύνημα της δράσης που πρέπει να αναλάβουμε όλοι κατά της κλιματικής αλλαγής.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές ανέδειξαν την ποικιλομορφία κάθε τόπου τραγουδώντας τα τοπικά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η επόμενη διαδικτυακή συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Capital Link: Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο ετήσιο Greek Shipping Forum](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/capital-link-forum-600x318.jpg)
Capital Link: Με επιτυχία διεξήχθη το 15ο ετήσιο Greek Shipping Forum
Tο "2025 Capital Link Greek Shipping Leadership Award" απονεμήθηκε στον κ. Θανάση Μαρτίνο, Managing Director – Eastern Mediterranean Maritime Limited
![Τα ταχύπλοα και ο φόβος για ένα δυστύχημα στο Αιγαίο που δεν θα μπορέσει να σηκώσει καμία κυβέρνηση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/seajets123-1-600x371.jpg)
Τα ταχύπλοα και ο φόβος για ένα δυστύχημα στο Αιγαίο που δεν θα μπορέσει να σηκώσει καμία κυβέρνηση
Γιατί ο Στυλιανίδης προειδοποιεί ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει «νέα Τέμπη» στο Αιγαίο και τι συμβαίνει με τα ταχύπλοα
![Κρουαζιέρα: Δεν ακυρώνουν οι εταιρείες τα δρομολόγια στα ελληνικά νησιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/cruise-600x400.jpg)
Οι σεισμοί δεν κλυδωνίζουν την κρουαζιέρα – Η Royal Caribbean International στέλνει πρώτη το μήνυμα
Οι εταιρείες στην κρουαζιέρα ανακοινώνουν κανονικά τα προγράμματα τους για το καλοκαίρι του 2025 – Επιλέγουν ως home port τον Πειραιά
![Ερυθρά Θάλασσα: Αύξηση παγκόσμιων πωλήσεων στα ναυτιλιακά καύσιμα το 2024 λόγω εκτροπής από Αφρική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/container-ship-6631117_1280-1-600x400.jpg)
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα εκτίναξε τις πωλήσεις καυσίμων πλοίων το 2024
Οι εκτροπές των διαδρομών έξω από την Ερυθρά Θάλασσα έχουν πράγματι αυξήσει τη χιλιομετρική απόσταση λόγω μακρύτερων διαδρομών
![Το ολιγοπώλιο της SeaJets στα ταχύπλοα, οι πρακτικές που προκαλούν αντιδράσεις και ένας φωτογραφικός νόμος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/SeaJets-1-600x315.jpg)
Το ολιγοπώλιο της SeaJets στα ταχύπλοα, οι πρακτικές που προκαλούν αντιδράσεις και ένας φωτογραφικός νόμος
Δεν θα ναυαγήσει το σχέδιο για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα δεσμεύεται ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, μετά και τη βροχή καταγγελιών από ναυτεργατικά σωματεία και επιβάτες εναντίον τη Seajets που κυριαρχεί στα ταχύπλοα
![Τα παιχνίδια με τις επιδοτούμενες γραμμές – Το παράδειγμα της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/SeaJets-600x364.jpg)
Τα παιχνίδια με τις επιδοτούμενες γραμμές – Το παράδειγμα της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος
Ο ρόλος της SeaJets στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος και η εμφάνιση του Μάριου Ηλιόπουλου στη Σαντορίνη
![ΟΛΘ: Δόθηκε το «πράσινο φως» για τις υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/olth-600x368.jpg)
«Πράσινο φως» για τις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΘ - Ξεκινά το project του 6ου προβλήτα
Για ένα σημαντικό ορόσημο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο ΟΛΘ με ανακοίνωση που εξέδωσε
![Δασμοί: Πώς αλλάζουν τις θαλάσσιες διαδρομές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/nautilia-768x430-1-600x336.jpg)
Οι δασμοί αλλάζουν τις θαλάσσιες διαδρομές
«Οι κυρώσεις και οι εμπορικές ρυθμίσεις, είτε επιβάλλονται είτε αναβάλλονται, έχουν άμεση επίδραση στους ναύλους» τονίζει ο οίκος Xclusiv
![Ελληνική ναυτιλία: Μοχλός ανάπτυξης με συνεισφορά 14 δισ. στο ΑΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_naut_ploio_tanker2-600x352.png)
Μοχλός ανάπτυξης με συνεισφορά 14 δισ. στο ΑΕΠ η ελληνική ναυτιλία
Μελέτη της McKinsey για την ελληνική ναυτιλία επισημαίνει την καταλυτική συμβολή του κλάδου στο διεθνές εμπόριο, ενώ παράλληλα αναλύει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες
![Royal Caribbean Group: Γιατί ποντάρει σε πολυτελείς ποτάμιες κρουαζιέρες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/RCI_IC_Aerial_Side_Night_CGI12_RET_LR-1-600x200.jpg)
Γιατί η Royal Caribbean ποντάρει σε πολυτελείς ποτάμιες κρουαζιέρες
Η premium θυγατρική της Royal Caribbean Group σχεδιάζει να δρομολογήσει 10 κρουαζιερόπλοια σε ποταμούς από το 2027