Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, ξεπερνώντας την αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας που οδήγησε σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς και άσκησε πιέσεις στις ασιατικές και ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.Οι επενδυτές παρέβλεψαν επίσης τους φόβους ότι ένα ράλι στο τέλος του έτους μπορεί να μην πραγματοποιηθεί.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 92,47 μονάδες ή 0,46% και έκλεισε στις 32.850 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 3.821,73 μονάδες , ενώ ο Nasdaq Composite κατά 0,01% στις 10.547,11 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με απώλειες

Η κίνηση της τράπεζας της Ιαπωνίας που τάραξε τις διεθνείς αγορές

Mε μια αιφνιδιαστική κίνηση η Τράπεζα της Ιαπωνίας, διεύρυνε το εύρος του στόχου για την απόδοση των δεκαετών ιαπωνικών ομολόγων, οδηγώντας σε πωλήσεις ομολόγων και μετοχών σε όλο τον κόσμο.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τροποποιεί την πολιτική της για τον έλεγχο της καμπύλης των αποδόσεων( YCC) , ώστε να «επιτρέψει» η απόδοση του 10ετούς να κινηθεί κατά 50 μονάδες βάσης εκατέρωθεν του στόχου του 0%, από 25 μονάδες βάσης προηγουμένως, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην άμβλυνση των επιπτώσεων των παρατεταμένων μέτρων νομισματικής τόνωσης.

Oι τιμές των αμερικανικών  ομολόγων υποχώρησαν μετά την κίνηση-σοκ της BOJ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να αυξάνεται σε υψηλό τριών εβδομάδων στο 3,71%.

Επίσης, την Τρίτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι η κατασκευή μονοκατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό 2-1/2 ετών τον Νοέμβριο και οι άδειες για μελλοντικές κατασκευές σημείωσαν βουτιά, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων συνέχισαν να συμπιέζουν τη δραστηριότητα στην αγορά κατοικίας.

Οι μετοχές της General Mills Inc  βυθίστηκαν μετά την τριμηνιαία πτώση των πωλήσεων, επισκιάζοντας την αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη και τις πωλήσεις της για το σύνολο του έτους.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση αφού τουλάχιστον τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες μείωσαν την τιμή-στόχο της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για αδυναμία της ζήτησης και του κινδύνου από τον αντιπερισπασμό του διευθύνοντος συμβούλου Ίλον Μάσκ στο Twitter.

Η Wells Fargo σημείωσε πτώση, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο ύψους 3,7 δισ. δολαρίων, επικαλούμενες εκτεταμένη κακοδιαχείριση των δανείων αυτοκινήτων, των ενυπόθηκων δανείων και των λογαριασμών καταθέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street