
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία από την οποία θα προκύψουν 12 υπερτυχεροί που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ.
Στην κλήρωση συμμετέχουν όσοι έκαναν ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις αγορές τους μέσα στο 2022. Εκτός κλήρωσης μένουν όσοι λίγοι κέρδισαν σε προηγούμενη μηνιαία κλήρωση έπαθλο αξίας 50.000 ευρώ.
Φορολοταρία: Έρχεται η σούπερ χριστουγεννιάτικη κλήρωση
Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η φορολοταρία Χριστουγέννων θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2022.
Η φορολοταρία
Πρόκειται για χρήματα ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.
Αναλυτικά τα ποσά της σούπερ φορολοταρίας
- 12 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ ο καθένας
Οι λαχνοί που θα εισαχθούν προς κλήρωση αφορούν την περίοδο Φεβρουάριος – Δεκέμβριος 2022.
- Τυχεροί λαχνοί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ
Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του ποσού που παρέμεινε αδιάθετο στις προηγούμενες μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος 2022.

Οι εξαιρέσεις της φορολοταρίας
Από τη σούπερ κλήρωση εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη κερδίσει 50.000 ευρώ στη μηνιαία κλήρωση.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 κερδίζουν 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι από 1.000 ευρώ.
Για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών λογίζεται ένας λαχνός.
Το ανώτατο ύψος συναλλαγών έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα.
Πότε αυξάνονται οι λαχνοί της κλήρωσης
Το ποσό που καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο ξεπερνά το 30%, 50%, 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οπότε οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται.
Πολίτες έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, μικρότερο από 1.000 ευρώ αλλά και όσοι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τότε ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση ανάλογα με το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενοι της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.
Υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα, οπότε και οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50%.
Τα ποσά του κάθε τυχερού πιστώνονται στο λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος ή θα δηλώσει για το σκοπό αυτό στο myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται ως δικαιούχος.
Οι πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν περιθώριο 3 μηνών, από την επόμενη ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης, για να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το ποσό που κέρδισαν μέσω της φορολοταρίας.


Latest News

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
Το 2024, δεύτερη χρονιά εφαρμογής της ψηφιακής διαδικασίας για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, υποβλήθηκαν 121.550 αιτήσεις

Ο e-ΕΦΚΑ ενισχύει την εισπραξιμότητα ασφαλιστικών εισφορών - Τι προβλέπει νέα ρύθμιση
Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες προς το ΚΕΑΟ θα ανατίθενται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με διεθνή διαγωνισμό

ΑΑΔΕ: Μικρή αναβολή στην έναρξη υποχρεωτικής ψηφιακής έκδοσης δελτίων αποστολής
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες

«Έπεσε» σε χαμηλό 17 ετών η ανεργία - Στο 8,6% τον Φεβρουάριο [γράφημα]
Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.311.625 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 72.436 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024 (1,7%) και αύξηση κατά 36.927 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2025 (0,9%)

Ξεκινούν δύο νέες δράσεις κατάρτισης ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Ποιους αφορούν
Σήμερα αρχίζει το πρόγραμμα «Τεχνίτης Ξύλινων Κατασκευών – Β’ Κύκλος» και την Πέμπτη η εκπαιδευτική δράση «Τεχνίτης Γυψοσανίδας και Ελαιοχρωματισμών»

«Εσείς ρωτάτε. Εγώ απαντάω» - Η Κεραμέως για τον κατώτατο μισθό
Η νέα αύξηση για το 2025 ανέρχεται σε 6,02% εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Απριλίου του 2025 και ωφελεί συνολικά πάνω από 1,6 εκατομμύρια πολίτες
![Κατώτατος μισθός: Πρεμιέρα με 880 ευρώ – Ποια επιδόματα αυξάνονται [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_lefta_misthoi5-600x352.png)
Κατώτατος μισθός: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν - Ποια επιδόματα αυξάνονται [γράφημα]
Ο κυβερνητικός στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να συνεχίσει να αυξάνεται, ώστε μέχρι το 2027 να φτάσει τα 950 ευρώ

Οι πληρωμές με POS «εξαφάνισαν» από την αγορά μετρητά 5,79 δισ. ευρώ
Οι 30 κλάδοι με τη μεγαλύτερη μείωση χρήσης μετρητών το 2024 λόγω POS – Tι δείχνει η ανάλυση της ΑΑΔΕ

Το πρώτο τεστ για μειώσεις φόρων - Στο μικροσκόπιο των θεσμών οι αλλαγές
Συναντήσεις οικονομικού επιτελείου και κλιμακίων του ΕSM και της ΕΚΤ για τον υπολογισμό του δημοσιονομικού - Κλειδί η μείωση της φοροδιαφυγής και οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις

Αλμα 2,66 δισ. ευρώ στα έσοδα του ΦΠΑ το 2024
Διασύνδεση ταμειακών – POS εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις εισπράξεις ΦΠΑ – Στα 19 δισ. ευρώ ο ΦΠΑ που βεβαιώθηκε πέρυσι - Οι κλάδοι με την μεγαλύτερη αύξηση ηλεκτρονικών πληρωμών