Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, μετά τον τερματισμό του τετραήμερου αρνητικού σερί της Wall Street, καθώς τα παγκόσμια ομόλογα αυξήθηκαν μετά την προσαρμογή της Τράπεζας της Ιαπωνίας στον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,68% στις 26.387,72 μονάδες και ο Topix έχασε 0,64% στις 1.893,32 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν διαμορφώθηκε στα 131,97 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Ο Kospi στη Νότια Κορέα διέγραψε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και έκλεισε κατά 0,19% χαμηλότερα στις 2.328,95 μονάδες.

Από την άλλη, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 1,29% στις 7.115,1 μονάδες, καθώς η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Penny Wong πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό της Wang Yi στο Πεκίνο. Η Wong δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το ταξίδι ότι θα πιέσει την Κίνα να άρει τις εμπορικές κυρώσεις και θα επιδιώξει προξενική πρόσβαση για δύο Αυστραλούς που κρατούνται.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,22%, καθώς ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου John Lee αναμένεται να μεταβεί στο Πεκίνο στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψής του μέχρι το Σάββατο για να ενημερώσει τους κρατικούς ηγέτες για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της πόλης.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,34% στις 10.912,08 μονάδες και ο Shanghai Composite κατά 0,17% στις 3.068,4 μονάδες.

Τα ομόλογα

Η απόδοση των 2ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε για λίγο πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά από το 2015 στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης. Το χρεόγραφο κέρδισε 2,7 μονάδες βάσης για να βρεθεί ακριβώς κάτω από την επίπεδη γραμμή.

Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας μετοχές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τραπεζών αυξήθηκαν για δεύτερη ημέρα, συνεχίζοντας το σερί κερδών τους μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διευρύνει τη ζώνη ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων. Η Mitsubishi UFJ Financial Group, ή MUFG, σημείωσε άνοδο άνω του 8%, η Sumitomo Mitsui Financial Group σημείωσε επίσης άνοδο άνω του 6% και η Mizuho Financial Group κέρδισε πάνω από 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές