Ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά κέρδη λαμβάνουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς βελτιώνονται οι προσδοκίες ότι οι εισηγμένες θα τα καταφέρουν ακόμη και με μια πιθανή ύφεση στον ορίζοντα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,93% στις 33.154 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,77% στις 3.850 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,75% στις 10.626 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με μικρά κέρδη

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nike σημειώνουν κέρδη 12% αφού η εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα. Η FedEx κερδίζει 4,7%, ακόμη και αν δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για τα έσοδα της. Ο γίγαντας της διανομής πακέτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της συναίνεσης για τα κέρδη ανά μετοχή.

Η Rite Aid σημειώνει κέρδη 4%, μετά την ανακοίνωση μικρότερης από την αναμενόμενη ζημίας και εσόδων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street, ενώ ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στις λιανικές της δραστηριότητες. Ωστόσο, ο φορέας εκμετάλλευσης φαρμακείων μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις του λόγω διαφόρων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εποχικών μειώσεων.

Προς τη χειρότερη χρονιά από το 2008

Με το τέλος του 2022 να απέχει λίγες συνεδριάσεις και οι τρεις βασικοί δείκτες οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008, σπάζοντας το σερί των 3 συνεχόμενων θετικών ετών. Μέχρι τώρα, ο Dow σημειώνει πτώση 9,6%, ενώ τον Δεκέμβριο υποχωρεί περίπου 5%. Ο S&P χάνει 19,82% για το έτος και περισσότερο από 6% για τον Δεκέμβριο, ενώ ο Nasdaq έχει καταποντιστεί κατά 32,58% το 2022 και περίπου 8% αυτόν τον μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση υποθηκών αυξήθηκαν κατά 6% την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Υποθηκών. Ο όγκος, εν τω μεταξύ, ήταν κατά 85% χαμηλότερος από την ίδια εβδομάδα πέρυσι. Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 0,1% για την εβδομάδα και ήταν κατά 36% χαμηλότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street