Όρια στις αγοραστικές κινήσεις βάζουν οι πωλητές σήμερα, οι οποίοι αν και μειοψηφία έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τον γενικό δείκτη σε ένα συγκεκριμένο εύρος. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,66% στις 921,59 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά βλέπει ότι ενώ η ελληνική οικονομία έχει καταφέρει να έχει συντριπτικά καλύτερες επιδόσεις από την υπόλοιπη Ευρώπη, εντούτοις δεν μπορεί να παραβλέψει τις αρνητικές επιρροές από το δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Άλλωστε, ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδος βλέπει να μπαίνει «φρένο» στην άνοδο του ελληνικού ΑΕΠ στο 1,5% το 2023, που θα συνοδευτεί από έναν πληθωρισμό 5,8%. Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το να προσθέσουν ρίσκο οι επενδυτές είναι μια άσκηση… υψηλού ρίσκου.

Βέβαια, ο γενικός δείκτης έχει σχηματίσει μια διπλή κορυφή με το επίπεδο των 925 930 μονάδων να χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δει με μεγαλύτερες αξιώσεις τις 950 μονάδες. Από την άλλη, στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι τη λήξη του έτους και οι οποίες θα ρίξουν τους συναλλακτικούς ρυθμούς, θα πρέπει να διαφυλαχτεί το επίπεδο των 902 μονάδων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζει με το +2,31%, ενώ θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Autohellas, Πειραιώς, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Eurobank, Coca Cola, ΔΕΗ και Λάμδα. Από την άλλη, αρνητικά κινούνται οι Quest, Σαράντης, ΟΛΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Βιοχάλκο, Aegean και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών