
Όρια στις αγοραστικές κινήσεις βάζουν οι πωλητές σήμερα, οι οποίοι αν και μειοψηφία έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τον γενικό δείκτη σε ένα συγκεκριμένο εύρος. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,66% στις 921,59 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα
Η αγορά βλέπει ότι ενώ η ελληνική οικονομία έχει καταφέρει να έχει συντριπτικά καλύτερες επιδόσεις από την υπόλοιπη Ευρώπη, εντούτοις δεν μπορεί να παραβλέψει τις αρνητικές επιρροές από το δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Άλλωστε, ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδος βλέπει να μπαίνει «φρένο» στην άνοδο του ελληνικού ΑΕΠ στο 1,5% το 2023, που θα συνοδευτεί από έναν πληθωρισμό 5,8%. Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το να προσθέσουν ρίσκο οι επενδυτές είναι μια άσκηση… υψηλού ρίσκου.
Βέβαια, ο γενικός δείκτης έχει σχηματίσει μια διπλή κορυφή με το επίπεδο των 925 930 μονάδων να χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δει με μεγαλύτερες αξιώσεις τις 950 μονάδες. Από την άλλη, στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι τη λήξη του έτους και οι οποίες θα ρίξουν τους συναλλακτικούς ρυθμούς, θα πρέπει να διαφυλαχτεί το επίπεδο των 902 μονάδων.
Οι τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζει με το +2,31%, ενώ θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Autohellas, Πειραιώς, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Eurobank, Coca Cola, ΔΕΗ και Λάμδα. Από την άλλη, αρνητικά κινούνται οι Quest, Σαράντης, ΟΛΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Βιοχάλκο, Aegean και ΟΠΑΠ.


Latest News

Έσωσε στο τέλος τις 1.500 μονάδες το ΧΑ - Τεράστιες οι διακυμάνσεις
Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σε μια μέγγενη που δεν μπορεί να ξεφύγει

Βαθαίνει και πάλι η πτώση στο ΧΑ - Βαριές οι απώλειες σε όλο το ταμπλό
Το ΧΑ προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη των 1.520 μονάδω

Λυγίζει υπό τη διεθνή αβεβαιότητα και τον FTSE Russell ο Γενικός Δείκτης
Στη μεγάλη διεθνή αβεβαιότητα που έχει να αντιμετωπίσει το ΧΑ προστέθηκε πλέον και ο FTSE Russell

Ραντεβού τον... Σεπτέμβριο έδωσε ο FTSE Russell - Πού «κόλλησε» η αναβάθμιση του ΧΑ
Ο FTSE Russell θα προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση τον προσεχή Σεπτέμβριο, με βάση δεδομένα έως το κλείσιμο στις 30 Ιουνίου

Αλλάζει πίστα το ΧΑ; Εν αναμονή της επιστροφής στις αναπτυγμένες αγορές
Μετά το κλείσιμο της αγοράς αναμένεται η απόφαση του FTSE Russell - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Κληρώνει σε λίγες ώρες για το το ΧΑ - Επιστροφή (;) στις ανεπτυγμένες αγορές
Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η ενδιάμεση ενημέρωση του FTSE Russell για την αξιολόγηση του ΧΑ

Βαρύς ο «πέλεκυς» στο ΧΑ από τους δασμούς Τραμπ - Νέα βουτιά 7,4%
Το Χρηματιστήριο Αθηνών σβήνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραψε από την αρχή της χρονιάς

Παλεύει να κρατήσει τις 1.500 μονάδες το ΧΑ, στη σκιά του παγκόσμιου sell off
Στα χαμηλά ημέρας, δηλαδή στις 1.455 μονάδες, το ΧΑ σχεδόν έχασε τα κέρδη που καταγράφει από την αρχή του έτους

Βαρύτατες απώλειες στο Χρηματιστήριο, με τράπεζες έως -10%
Η τεράστια αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως έχει «ξυπνήσει» μνήμες από την εποχή της πανδημίας

Θα ρίξει το σωσίβιο της αναβάθμισης του ΧΑ ο FTSE Russell;
Με το βλέμμα στην ετυμηγορία του FTSE Russel το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι λένε οι αναλυτές και οι εισροές κεφαλαίων