![Ράμα: Τα drones από την Τουρκία έτοιμα και οπλισμένα για κάθε περίπτωση, ακόμα και για πόλεμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/a-559.jpg)
Η αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για την αγορά του στόλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar και έτσι το… φλερτ των δύο πλευρών κατέληξε σε γάμο.
«Υπογράψαμε σύμβαση εξαγωγής για το οπλισμένο UAV BayraktarTB2 με την Αλβανία» ανέφερε η Baykar Technologies στο Twitter. Ο αριθμός των χωρών στις οποίες εξάγεται το τουρκικό μαχητικό drone Bayraktar TB2 έχει αυξηθεί σε 27, σύμφωνα με την εταιρεία.
Τουρκία: Επένδυση στην παραγωγή συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και πυραύλων Tayfun
Ο Χαλούκ Μπαιρακτάρ, διευθύνων σύμβουλος της Baykar και αδελφός του Σελτσούκ, γαμπρού του τούρκου προέδρου, δήλωσε στο Twitter: «Υπογράψαμε εξαγωγικό συμβόλαιο με την Αλβανία, μια χώρα στην οποία περπατήσαμε για αιώνες και μοιραζόμαστε ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς».
Μοιράστηκε, επίσης, φωτογραφίες από την τελετή υπογραφής.
«Τα drones έτοιμα και οπλισμένα για κάθε περίπτωση, ακόμα και για πόλεμο
«Υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του στόλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, της υψηλότερης τεχνολογίας πτήσης για στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές, στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας, της καταπολέμησης του εγκλήματος και της παράνομης καλλιέργειας χασίς, των έκτακτων πολιτικών καταστάσεων, της άμυνας εδαφών και της συλλογή γεωγραφικών πληροφοριών» έγραψε από την πλευρά του ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
Σύμφωνα με αλβανικό ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την υπογραφή της συμφωνίας, ο Ράμα ευχαρίστησε την Τουρκία για τα drones ενώ χαρακτήρισε αυτή μια πολύ καλή μέρα για τις δύο χώρες και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Είμαι πολύ χαρούμενος […] και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστικά σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε περήφανοι που μαζί με την Τουρκία είμαστε στη σωστή πλευρά, ευθυγραμμισμένοι στην ευρωατλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ» επεσήμανε.
«Τα τρία drones που θα έρθουν πρώτα θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση, όταν και όπου χρειαστεί, και ελπίζω να μην συμβεί ποτέ, αλλά δεν ζούμε σε πολύ ασφαλείς περιόδους» σημείωσε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση απειλής της εθνικής ασφάλειας θα είναι έτοιμα για πόλεμο.
Τα drones, σύμφωνα με τον Ράμα, θα είναι έτοιμα για ένα πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων που θα είναι αρκετά επωφελείς για τη χρηστή διακυβέρνηση στη χώρα, για το κράτος δικαίου, για την εξασφάλιση της περιουσίας και ομοίως για άτομα που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο λόγω καταστάσεων πολιτικής προστασίας και έκτακτης ανάγκης.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου