
Το σκάνδαλο Qatargate του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε. Ο λόγος για τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ζήτησε τη… διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με το euronews, την Τετάρτη, ο Όρμπαν κατακεραύνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το Κατάρ χρηματίζοντας Ευρωπαίους αξιωματούχους και, δανειζόμενος μια φράση του «φίλου» του, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι ήρθε η ώρα να «αποστραγγιστεί ο βάλτος» στις Βρυξέλλες.
Qatargate: Το σκάνδαλο που ρίχνει φως στους «ανέγγιχτους» νομοθέτες της ΕΕ
Το σκάνδαλο, είπε ο Όρμπαν, έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού, γι’ αυτό και υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υφίσταται σήμερα.
Ο Όρμπαν ζήτησε επίσης τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διορίζονται από τα εθνικά κοινοβούλια αντί να εκλέγονται.
«Οι Ούγγροι θα ήθελαν να διαλυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή», δήλωσε ο Όρμπαν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ο βαθμός στον οποίο έχει πληγεί η φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ουγγαρία είναι εύκολο να απαντηθεί: καθόλου, διότι δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος!».
Ανησυχία για ανελεύθερη οπισθοδρόμηση ή ουγγαροφοβία;
Η συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ενώ η ΕΕ έχει παγώσει χρηματοδότηση ύψους άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία, λόγω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση Όρμπαν έχει καταπατήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, έχει επιτρέψει την «επίσημη» διαφθορά και έχει περιορίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Τον Σεπτέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δημοκρατία και θα μετατραπεί σε «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας» υπό την ηγεσία του Όρμπαν – κατηγορία που η κυβέρνησή του απέρριψε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Όρμπαν κατηγόρησε για τις «κλειδωμένες» σχέσεις του με την ΕΕ την «ουγγαροφοβία» στο εσωτερικό του μπλοκ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.