Οριακά υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν την αντίδραση που εκδηλώθηκε χτες, ενώ βρίσκουν στηρίγματα από το θετικό κλίμα σε άλλες παγκόσμιες αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,13% στις 7.507 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,13% στις 14.115 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 6.591 μονάδες.

Βελτίωση του κλίματος

Το κλίμα στις ευρωαγορές έχει βελτιωθεί ελαφρώς ενόψει της εορταστικής περιόδου, με τις μετοχές να ενισχύονται από μια μικρή βελτίωση του γερμανικού καταναλωτικού κλίματος την Τετάρτη, ακολουθούμενη από μια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Αυτό συμβάλλει στην προώθηση του σεναρίου ότι η οικονομική επιβράδυνση που αναμένεται για την περιοχή στις αρχές του 2023 μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή όσο φοβούνται οι αναλυτές.

Στα μάκρο της ημέρας, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε βραδύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να μειώνεται κατά 0,3% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το 2021.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 2,5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μείωση 0,5%. Οι επιβραδύνσεις στη μεταποίηση και τις κατασκευές οδήγησαν σε πτώση το συνολικό ποσοστό, παρά την οριακή αύξηση κατά 0,1% στον τομέα των υπηρεσιών. Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε επίσης για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, αυτή τη φορά κατά 0,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές