Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με αρκετά χαρτοφυλάκια να αναδιπλώνονται μετά την ισχυρή άνοδο της Τετάρτης, καθώς αποτιμούν τα τελευταία μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,91% στις 33.071 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,24% στις 3.830 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,82% στις 10.514 μονάδες.

Βαλτώνει πέριξ των 925 μονάδων το ΧΑ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η CarMax σημειώνει πτώση άνω του 13%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα. Οι μετοχές της Micron Technology υποχωρούν κατά 4% λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

«Τείνω προς τις short θέσεις στις αγορές μετοχών», δήλωσε ο David Tepper, ιδρυτής της Appaloosa Management. «Το upside/downside απλά δεν έχει νόημα για μένα όταν έχω τόσες πολλές… κεντρικές τράπεζες να μου λένε τι πρόκειται να κάνουν», ανέφερε.

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές εβδομαδιαίες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, την εβδομάδα που έληξε στις 17 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 2.000 σε 216.000. Ωστόσο, ο αριθμός ήταν μικρότερος από την εκτίμηση συναίνεσης του Dow Jones για 220.000.

Την ίδια ώρα, στο +3,2% από +2,9% προηγουμένως αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο του 2022, παρά τους αυξανόμενους φόβους ύφεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,6% στο δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street