Τρόπους να συνεχίσει την ανοδική του αντίδραση αναζητά το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές όμως να εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί ενόψει των 930 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,16% στις 925,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Όσο προσεγγίζει τα επίπεδα των 930 μονάδων τόσο θα απαιτούνται περισσότερες δυνάμεις, σύμφωνα με τους αναλυτές, που εκτιμούν ότι σε περίπτωση που διασπαστεί το επίπεδο θα αυξήσει τις πιθανότητες για δοκιμασία των 950 μονάδων. Παρόλα αυτά, η σταθεροποίηση στα τρέχοντα ίσως αποδειχτεί θετικό σενάριο, ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο που η συναλλακτική δραστηριότητα ρίχνει τους ρυθμούς της.

Στην περιφέρεια των 900 μονάδων

Πάντως ο Γενικός Δείκτης έχει διανύσει έναν ολόκληρο μήνα στην περιφέρεια των 900 μονάδων, ενώ εάν δεν καταφέρει να συνεχίσει την ανοδική του αντίδραση, τότε δεν αποκλείεται μια ακόμη αναδίπλωση προς τις 900 μονάδες. Έτσι το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί τις «άμυνες» που βρίσκονται μέχρι και τις 880-860 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Πειραιώς και ΔΕΗ ηγούνται του θετικού προσήμου, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Titan, Alpha Bank, Jumbo, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι ΟΛΠ, Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών