![Φορολοταρία: Κληρώνει 100.000 ευρώ σε 12 υπερτυχερούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/forolotaria-600x338-1.jpg)
Σήμερα αναμένεται να γίνει η κλήρωση για τη χριστουγεννιάτικη φορολοταρία, από την οποία θα προκύψουν 12 υπερτυχεροί που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τη χριστουγεννιάτικη κλήρωση θα επιβραβεύσει τους φορολογούμενους που χρησιμοποίησαν φέτος ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους.
Οι 12 τυχεροί της τελευταίας φορολοταρίας του 2022 θα λάβουν 100.000 ευρώ ο καθένας, χρηματικό έπαθλο το οποίο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Επτά στους 10 θα ξοδέψουν λιγότερα φέτος τα Χριστούγεννα [έρευνα]
Πρόκειται για χρήματα ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.
Οι εξαιρέσεις της φορολοταρίας
Από τη σούπερ κλήρωση εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη κερδίσει 50.000 ευρώ στη μηνιαία κλήρωση. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 κερδίζουν 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι από 1.000 ευρώ.
Για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών λογίζεται ένας λαχνός.
Το ανώτατο ύψος συναλλαγών έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα.
Πότε αυξάνονται οι λαχνοί της κλήρωσης
Το ποσό που καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο ξεπερνά το 30%, 50%, 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οπότε οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται.
Πολίτες έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, μικρότερο από 1.000 ευρώ αλλά και όσοι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τότε ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση ανάλογα με το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενοι της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.
Υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα, οπότε και οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50%.
Τα ποσά του κάθε τυχερού πιστώνονται στο λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος ή θα δηλώσει για το σκοπό αυτό στο myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται ως δικαιούχος.
Οι πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν περιθώριο 3 μηνών, από την επόμενη ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης, για να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το ποσό που κέρδισαν μέσω της φορολοταρίας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Από σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες για άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/evakinita-2-600x400.jpg)
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Πώς θα λάβετε άτοκο δάνειο μέχρι 25.000 ευρώ
Τα «κλειδιά» του νέου προγράμματος - Οι όροι για να αναβαθμίσετε το σπίτι ή το εξοχικό σας
![Σαντορίνη: Ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνουν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη
Όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 3η Μαρτίου 2025
![Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/karta-ergasias3-600x352.jpg)
Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα
Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]
![Εφορία: Νέο κύμα διασταυρώσεων σε φορολογούμενους με εισοδήματα φτώχειας που ζουν πλουσιοπάροχα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/influencers-1-600x400.jpg)
Σε ελεγκτικό κλοιό 20 influencers - Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 800 φορολογούμενων
Ειδικές ελεγκτικές ομάδες με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα συντάξουν λίστα ελέγχων για φορολογούμενους
![Δήμας: Ένα σημαντικό βήμα νοικοκυρέματος για τους έμμεσους φόρους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10.02.2025_ΧΡΙΣΤΟΣ-ΔΗΜΑΣ-600x399.jpg)
Βήμα για «νοικοκύρεμα» στους έμμεσους φόρους - Τι είπε ο Δήμας
Το προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα, που εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια, προορίζεται ώστε να αντιμετωπίζεται πλέον η αδυναμία της πολυπλοκότητας της φορολογικής νομοθεσίας
![Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_1000026221-600x493.jpg)
Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν
Ο κ. Πιτσιλής ανέδειξε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης ως καταλύτη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
![Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν για Μάρτιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/atm-1524871_640-600x400.jpg)
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για μισθωτούς και μη μισθωτούς
![Ψηφιακό πελατολόγιο: «Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/myaadeapp-600x359.jpg)
«Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ με το ψηφιακό πελατολόγιο
Θα «βλέπει» την είσοδο και την έξοδο κάθε οχήματος σε πάρκινγκ, πλυντήρια, συνεργεία, εταιρείες ενοικίασης – Ακολουθούν εταιρείες εκδηλώσεων
![Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/tsakloglou-2-600x412.jpg)
Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ
Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν τόσο σε νομοθετικό και οργανωτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της υλικοτεχνικής υποδομής, είπε ο Πάνος Τσακλόγλου όσον αφορά τα ΚΕΠΑ
![Φορολογικές δηλώσεις: Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/forologia-2-600x400-1.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους
Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει στις 17 Μαρτίου και κλείνει στις 15 Ιουλίου - Δεν θα δοθεί παράταση φέτος, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών