Ξεκίνησαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 οι αποστολές εκκαθαρίσεων για τις πληρωμές των Ελλήνων δημιουργών και λοιπών δικαιούχων, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διανομής δικαιωμάτων στην ιστορία της Αυτοδιαχείρισης/Autodia.

Ο κορυφαίος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων μοιράζει στα μέλη του -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς εκδότες- καθώς και στους συμβεβλημένους Οργανισμούς εξωτερικού, δικαιώματα ύψους 8.000.000 ευρώ μικτά, αυξημένα κατά 88,9% από την προηγούμενη διανομή Ιουλίου 2022.

Η μεγάλη αυτή Διανομή της Αυτοδιαχείρισης θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις -Δεκέμβριο και Ιανουάριο- και θα ακολουθήσει μία τρίτη, συμπληρωματική διανομή το Α’ 3μηνο του 2023, με κύριο γνώρισμα τη μείωση της μεσοσταθμικής παρακράτησης για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, από 25% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη διανομή, στο 20%.

Στην Αυτοδιαχείριση πέρασε το γαλλικό ρεπερτόριο

Οπως αναφέρεται, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη πρόοδο και τη σταθερή ανάπτυξη του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια και παράλληλα επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις στοχευμένες επαφές και επικοινωνίες από πλευράς της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού του.

Από όλες τις πηγές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυτοδιαχείριση είναι ο μοναδικός ελληνικός Οργανισμός που μοιράζει μουσικά πνευματικά δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων: Δημόσια Εκτέλεση, Συναυλίες, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Επιγραμμικές χρήσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Ασία κ.ά.), Κινηματογραφική Προβολή, Δικαιώματα Εξωτερικού, Μηχανικά Δικαιώματα, Μηχανικά Οπτικοακουστικών Έργων (Synchro) και Ιδιωτικό Αντίγραφο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, αξιοσημείωτη άνοδο +56,38% καταγράφουν στη Διανομή Δεκεμβρίου τα Δικαιώματα Εξωτερικού. Η πολύτιμη αυτή πηγή εσόδων για τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς αφορά σε δικαιώματα από τη χρήση της μουσικής και των τραγουδιών τους σε χώρες όλης της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Είναι η 6η κατά σειρά Διανομή της Αυτοδιαχείρισης που περιλαμβάνει δικαιώματα από κορυφαίους συμβεβλημένους Οργανισμούς σε όλον τον κόσμο.

Η Αυτοδιαχείριση επενδύει στην ψηφιακή εποχή με πρωτοποριακές και τεχνολογικές λύσεις, όσον αφορά στην αδειοδότηση των ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών, αφού η εξέλιξη και το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας συνδέεται άρρηκτα με το διαδίκτυο.

Τα Επιγραμμικά Δικαιώματα που μοιράζει η Αυτοδιαχείριση στα μέλη της, προέρχονται από τη χρήση της εκπροσωπούμενης μουσικής σε 50 και πλέον streaming μουσικές υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν σε 250+ επικράτειες σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- όπως YouTube, Spotify, Apple Music, Amazon, iTunes, Deezer, Facebook, Instagram κ.ά.

Η μεγάλη Διανομή της Αυτοδιαχείρισης θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δικαιώματα από ελληνικά επίγεια ψηφιακά κανάλια (π.χ. Open, Ant1, Star, ERT), online πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης (π.χ. Cosmote, Nova, Wind), καθώς και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δικαιώματα από το Netflix, τη δημοφιλή on demand υπηρεσία streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Είναι γεγονός ότι το μερίδιο της Αυτοδιαχείρισης στην ελληνική αγορά έχει ξεπεράσει πλέον το 85%. Η πανηγυρική εισδοχή του γαλλικού ρεπερτορίου της SACEM, η προσχώρηση και η επανένταξη σπουδαίων ελληνικών ρεπερτορίων, αλλά και η έναρξη συνεργασίας με τους κορυφαίους μουσικούς εκδότες, αποτελούν ομολογουμένως τεράστια επιτυχία για τον Οργανισμό που εκπροσωπεί πλέον το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακίνητα: «Όλες οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί νόμιμα μέχρι σήμερα θα προστατευτούν» – Διαβεβαιώσεις Ταγαρά και Μπακογιάννη
Ακίνητα |

Ποια κτίρια δεν κινδυνεύουν από το «μπόνους» και την εκτός σχεδίου δόμηση

Ο υφυπουρός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς μίλησε για μεταβατική διέξοδο στο πρόβλημα που προκαλούν οι αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ ο γ.γ. Ευθύμιος Μπακογιάννης τόνισε ότι δεν επηρεάζονται οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες

ΔΙΜΕΑ: Έλεγχοι στη Ρόδο και επιβολή προστίμων ύψους 226 χιλ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Πρόστιμα 226 χιλ. ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ στη Ρόδο για προϊόντα-απομιμήσεις

Τα στελέχη της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), του Υπουργείου Ανάπτυξης κατέστρεψαν 29.059 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων και προχώρησαν σε δυο προσαγωγές για πλαστογραφία