Mε πάνω από 2 δολάρια ενισχύθηκαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από τις δηλώσεις της Μόσχας ότι θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή αργού ως απάντηση στο πλαφόν της G7, θέτοντας την αγορά σε τροχιά για μια δεύτερη εβδομάδα κερδών.

Το αργό Brent σημείωνε άνοδο κατά 2,72 δολάρια ή 3,4% στα 83,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) βρέθηκε στα 79,77 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 2,28 δολάρια ή 2,9%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα και χαμηλές συναλλαγές

Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 5% έως 7% στις αρχές του 2023, ως απάντηση στο πλαφόν που επέβαλε η Δύση, συμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλεξάντερ Νόβακ.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας στη Βαλτική θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 20% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες της G7 επέβαλαν κυρώσεις και ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό αργό από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με traders και υπολογισμούς του Reuters.

«Η πιθανή μείωση από τη Ρωσία θα μπορούσε να δώσει στους «ταύρους» περισσότερα καύσιμα», δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures, Έλι Τσεφαγιε. «Εάν η παγκόσμια ζήτηση συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό, αυτή η περικοπή θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο και μπορεί να παραμείνουμε στην περιοχή των 80 δολαρίων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές