![Bloomberg: Στο στόχαστρό του για εξαγορά Washington Post και Dow Jones](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/Washington-Post.jpg)
Σε επιχειρηματικό αναβρασμό φαίνεται ότι είναι ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς επιθυμεί να εξαγοράσει είτε την εφημερίδα Washington Post είτε τη Dow Jones. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Axios. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο όμιλος Bloomberg επιδιώκει να διευρύνει τον οικονομικό όμιλο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό έχει θέσει στο στόχαστρό του να εξαγοράσει τις δύο προαναφερόμενες εταιρείες. Η εφημερίδα Washington Post ανήκει σε έναν άλλο δισεκατομμυριούχο, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.
Bloomberg: Ξεκίνησε… κατά λάθος την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Στην περίπτωση όμως της Dow Jones, πρόκειται για μια εταιρεία που πέραν της διαχείρισης του ομώνυμου δείκτη στη Wall Street, έχει στην ιδιοκτησία της την εφημερίδα Wall Street Journal και τις οικονομικές ιστοσελίδες Barron’s και MarketWatch.
Σύμφωνα με το Axios, η Dow Jones θεωρείται ως πρώτη προτεραιότητα για απόκτηση από το Bloomberg, καθώς διαθέτει περισσότερα μέσα. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ που κατέχει το 88% του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bloomberg, σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί επαφές με τον Ρούπερτ Μέρντοχ ιδιοκτήτη της μητρικής της Dow Jones, News Corp. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη συνομιλία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο Μπλούμπεργκ, εκτιμάει ότι οι προσπάθειες του Μέρντοχ να συγχωνεύσει τις News Corp και Fox Corporation δεν θα στεφθούν με επιτυχία. Στην περίπτωση αυτή ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι θα είναι ευκαιρία για εκείνον να καταθέσει πρόταση για εξαγορά της Dow Jones.
Από την άλλη, ο Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται και για την απόκτηση της εφημερίδας Washington Post. Εντούτοις για να υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει ο Τζεφ Μπέζος να θέλει να πουλήσει. Εκπρόσωπος της εφημερίδας μιλώντας στο Axios ήταν σαφής λέγοντας ότι η Washington Post δεν πωλείται.
Ο Μπλούμπεργκ θεωρεί ότι ο συνδυασμός του ομίλου Bloomberg και της Washington Post θα καταστεί ένας ισχυρότατος ανταγωνιστής των New York Times.
Στην περίπτωση που αποκτηθεί κάποιο από τα προαναφερθέντα μέσα, θα ενσωματωθούν στον όμιλο Bloomberg, καθώς αυτό επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![UniCredit: Σφοδρός ανταγωνισμός με Commerzbank για τις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_unicredit_commerzbank2-600x352.png)
Στα χαρακώματα UniCredit και Commerzbank για τις γερμανικές ΜμΕ
Η UniCredit έχει εξαπολύσει μιντιακή επίθεση μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία θέλοντας να δείξει στους συντηρητικούς Γερμανούς επιχειρηματίες ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη
![Amazon: Ανοίγει κατάστημα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης στο Μιλάνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Amazon-parafarmacia-600x331.png)
Με... ιταλικό αέρα το νέο φυσικό κατάστημα της Amazon
Η Amazon ανοίγει ένα «παραφαρμακείο» στο Μιλάνο, που θα διαθέτει μια σειρά από είδη ομορφιάς και προσωπικής φρροντίδας
![Πολυτέλεια: Η νέα τάση των πλούσιων Κινέζων που τρομοκρατεί τους οίκους πολυτελείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/china-luxury-scaled-1-600x480.jpg)
Η νέα τάση στην Κίνα που προκαλεί τρόμο στους οίκους πολυτελείας
Πριν όχι πολλά χρόνια, οι Κινέζοι καταναλωτές ήταν τα αστέρια για όσους πούλαγαν πολυτέλεια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει για την πλούσια ελίτ της τεράστιας χώρας.
![JPMorgan: Εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα να σταματήσει η πλήρης επιστροφή στο γραφείο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Οχι στην επιστροφή στο γραφείο, λένε οι εργαζόμενοι της JPMorgan
Το αίτημα των εργαζομένων της JPMorgan έρχεται καθώς αυξάνονται και οι προσπάθειες για συνδικαλισμό
![Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trump_alouminio-600x352.png)
Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία
Η αναστάτωση στις αμερικανικές επιχειρήσεις, οι προετοιμασίες και η πίεση προς την κυβέρνηση
![Ευρωπαϊκές startup άμυνας: Σε ύψη ρεκόρ η ροή ιδιωτικών κεφαλαίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/EUROFIGHTER_J-600x400.jpg)
Στα ύψη οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup του αμυντικού τομέα
Οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup που ασχολούνται με την άμυνα και συναφείς τεχνολογίες αυξήθηκαν κατά 24% το 2024 φτάνοντας στο ποσό ρεκόρ των 5,2 δισ. δολαρίων
![Μεξικό: Η πρόεδρος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/Claudia-Sheinbaum-1-600x400.jpg)
Η πρόεδρος του Μεξικού γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ, λέει η WSJ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ «εντυπωσίασε τον Τραμπ μένοντας πιστή στα όπλα της και χωρίς να τον ανταγωνιστεί»
![ΕΕ: Προτιμούμε τις διαπραγματεύσεις απο τα αντίποινα στους δασμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/usa-europe-kivotia-600x300.jpg)
Ποιά είναι η «γραμμή» που αποφάσισαν οι 27 της ΕΕ απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Η «γραμμή» που αποφασίστηκε στην διαδικτυακή σύσκεψη των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ
![Meta: Απολύει όσους έχουν «χαμηλές επιδόσεις» και τους στιγματίζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_zuckerberg_sad-600x352.png)
Η Meta απολύει με γνώμονα «χαμηλές επιδόσεις» κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των απολυμένων
Η ταμπέλα που βάζει η Meta χειροτερεύει τα πράγματα για όσους απολύονται.
![Commerzbank: Περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/Commerzbank-1-600x400.jpg)
Χιλιάδες απολύσεις στην Commerzbank για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit
Η Commerzbank σχεδιάζει να περικόψει 3.000-4.000 θέσεις εργασίας, επί συνόλου 42.000 υπαλλήλων