Πόσα χρήματα θα δίνατε για να φάτε μια μπριζόλα; 10-15 ευρώ; Ή μήπως θα φτάνατε και έως… 300 ευρώ για ένα καλό κομμάτι rib eye;
Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει μπριζόλα που κοστίζει… 3.000 ευρώ; Θα μας πιστεύατε;
Χριστούγεννα: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο [Photos/Χάρτες]
Η πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο
Κι όμως. Το έχει κάνει πραγματικότητα ένας κρεοπώλης στη Γαλλία, ο οποίος έχει γίνει διάσημος επειδή «προκαλεί χειμερία νάρκη» στο κρέας.
Ο λόγος για τον Αλεξάντρε Πολμαρντ, ο οποίος χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που επινόησε ο πατέρας και ο παππούς του, φυσάει αέρα πάνω από τις μπριζόλες που κόβει και στη συνέχεια τις βάζει σε ψυγείο όπου η θερμοκρασία είναι -42,7 βαθμούς Κελσίου. Οι μπριζόλες μένουν εκεί για 15 χρόνια.
Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος; Μια μπριζόλα που μόλις και μετά βίας χρειάζεται ένα μαχαίρι για να την κόψεις, σύμφωνα με τον σεφ Φαμπρις Βουλίν, πρώην διευθυντή του Caprice στο Χονγκ Κονγκ (ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα οποία ο Πολμαρντ θα πουλήσει τις πολύτιμες vintage μπριζόλες του).
Το CNN συνάντησε τον Πολμαρντ το 2017, στη φάρμα του όπου τα βοοειδή βόσκουν ελεύθερα.
«Εδώ [οι αγελάδες] βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν σε δάση και πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να επιλέξουν να επισκεφθούν σε περίπτωση που βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά καταλύματα πέντε αστέρων» είχε αναφέρει.
Η τεράστια λίστα αναμονής
Άλλωστε η τιμή του το αποδεικνύει. Στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2017, ο Πολμαρντ είχε αναφέρει πως μια μπριζόλα που βρίσκεται στην κατάψυξη από το 2000 κοστίζει 3.100 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει λίστα αναμονής μηνών προκειμένου κάποιος να αποκτήσει μία τέτοια μπριζόλα.
Αν βρίσκεστε στη Γαλλία, μπορείτε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο του οίκου Πολμαρντ. Διαφορετικά, επισκεφθείτε την boucherie του (κρεοπωλείο) στη γειτονιά Saint-Germain για το πολύτιμο κρέας.
Για όποιον αποθαρρύνεται από την ιδέα να φάει μια μπριζόλα ηλικίας 15 ετών, ο Πολμαρντ διαθέτει άφθονο κρέας που έχει ωριμάσει από 28 έως 56 ημέρες.
Πηγή: in.gr
Latest News
Ο Τζέικ νίκησε τον Μάικ Τάισον στο event της χρονιάς και πήρε 40 εκατομμύρια [εικόνες]
Οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα υπέρ του Πολ με σκορ 80-72, 79-73 και 79-73.
Βόπκε Χούκστρα: Δύσκολο εγχείρημα η επιτυχία της COP29
Βασική προϋπόθεση η σημαντική αλλαγή στη χρηματοδότηση, δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για το κλίμα αναφερόμενος στην COP29
Μαρία Αντουανέτα: 4,5 εκατ. ευρώ για τα ματωμένα διαμάντια που κόστισαν το κεφάλι της
Η σκοτεινή ιστορία του διαμαντένιου περιδεραίου που κόστισε στην Μαρία Αντουανέτα το κεφάλι της
Τουρισμός και βιομηχανία δεν βρίσκουν εργαζομένους - «Διαβατήριο» η εξειδίκευση
Το πρόβλημα στην αγορά εργασίας καταγράφεται εντονότερο στον δευτερογενή τομέα (71%) καθώς και στον τουρισμό (64%)
Πωλήθηκε το «καταραμένο μέγαρο» της Βενετίας «Κα Ντάριο»
Μετά από μακρά προσπάθεια στη Βενετία βρέθηκε αγοραστής για το ιστορικό κτήριο «Κα Ντάριο» που βρίσκεται Μεγάλο Κανάλι
Από την Οκινάουα μέχρι την Ικαρία - Η μακροζωία μέσα σε 15 βήματα
Τι κοινό έχει η Οκινάουα και η Ικαρία; Μα φυσικά, τη μακροζωία
«Χρυσό» συμβόλαιο υπέγραψε η Nike με την Barcelona FC
Ο καταλανικός ποδοσφαιρικός όμιλος ανανέωσε για μια δεκαετία τη συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών
Βρίσκουν νόημα οι εργαζόμενοι στην εργασία τους; - Γιατί 1 στους 3 βλέπουν προς την έξοδο
Οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι η εργασία τους, θα τους προσφέρει περισσότερα - Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η σχέση τους με τους εργοδότες
Επείγουσα σύγκληση του ΠΟΥ για τον ιό mpox – Τι προκαλεί ανησυχία
Σε επείγουσα συνεδρίαση κάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία για τον ιό mpox, με στόχο να συζητηθεί αν η νόσος παραμένει παγκόσμια υγειονομική κρίση.
Είναι τα ταξίδια η «απάντηση» στην πρόωρη γήρανση;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ταξίδια, εκτός από χαρά αποτελούν και μια ισχυρή άμυνα ενάντια στη γήρανση