
Πόσα χρήματα θα δίνατε για να φάτε μια μπριζόλα; 10-15 ευρώ; Ή μήπως θα φτάνατε και έως… 300 ευρώ για ένα καλό κομμάτι rib eye;
Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει μπριζόλα που κοστίζει… 3.000 ευρώ; Θα μας πιστεύατε;
Χριστούγεννα: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο [Photos/Χάρτες]
Η πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο
Κι όμως. Το έχει κάνει πραγματικότητα ένας κρεοπώλης στη Γαλλία, ο οποίος έχει γίνει διάσημος επειδή «προκαλεί χειμερία νάρκη» στο κρέας.
Ο λόγος για τον Αλεξάντρε Πολμαρντ, ο οποίος χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που επινόησε ο πατέρας και ο παππούς του, φυσάει αέρα πάνω από τις μπριζόλες που κόβει και στη συνέχεια τις βάζει σε ψυγείο όπου η θερμοκρασία είναι -42,7 βαθμούς Κελσίου. Οι μπριζόλες μένουν εκεί για 15 χρόνια.
Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος; Μια μπριζόλα που μόλις και μετά βίας χρειάζεται ένα μαχαίρι για να την κόψεις, σύμφωνα με τον σεφ Φαμπρις Βουλίν, πρώην διευθυντή του Caprice στο Χονγκ Κονγκ (ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα οποία ο Πολμαρντ θα πουλήσει τις πολύτιμες vintage μπριζόλες του).

Το CNN συνάντησε τον Πολμαρντ το 2017, στη φάρμα του όπου τα βοοειδή βόσκουν ελεύθερα.
«Εδώ [οι αγελάδες] βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν σε δάση και πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να επιλέξουν να επισκεφθούν σε περίπτωση που βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά καταλύματα πέντε αστέρων» είχε αναφέρει.
Η τεράστια λίστα αναμονής
Άλλωστε η τιμή του το αποδεικνύει. Στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2017, ο Πολμαρντ είχε αναφέρει πως μια μπριζόλα που βρίσκεται στην κατάψυξη από το 2000 κοστίζει 3.100 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει λίστα αναμονής μηνών προκειμένου κάποιος να αποκτήσει μία τέτοια μπριζόλα.
Αν βρίσκεστε στη Γαλλία, μπορείτε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο του οίκου Πολμαρντ. Διαφορετικά, επισκεφθείτε την boucherie του (κρεοπωλείο) στη γειτονιά Saint-Germain για το πολύτιμο κρέας.
Για όποιον αποθαρρύνεται από την ιδέα να φάει μια μπριζόλα ηλικίας 15 ετών, ο Πολμαρντ διαθέτει άφθονο κρέας που έχει ωριμάσει από 28 έως 56 ημέρες.
Πηγή: in.gr


Latest News

Να παραιτηθεί σκοπεύει ένας στους δύο εργαζόμενους της Gen Z
Τι δείχνει μελέτη της ManpowerGroup

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Οι Beatles ζωντανεύουν στην μεγάλη οθόνη
Η επερχόμενη βιογραφική ταινία για τους Beatles αναζωπυρώνει τον ενθουσιασμό και επιβεβαιώνει τη διαχρονική τους γοητεία

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ

Γιατί η Sotheby's κάνει δωρεάν αποτιμήσεις έργων τέχνης που ανήκουν σε αγγλικούς δήμους;
Μια επιστολή από το τμήμα Tax, Heritage and UK Museums του οίκου Sotheby's δημοπρασιών προσφέρθηκε να εκτιμήσει τα 5 κορυφαία έργα τους «χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις»

Oι τάσεις που θα διαμορφώσουν τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών το 2025
Οι πιέσεις στις τιμές ωθούν τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν εναλλακτικές στρατηγικές για κερδοφορία, αναφέρει η Deloitte σε σχετική έκθεσή της

Γιατί το ΚΑΣ αρνήθηκε στον Λάνθιμο τα γυρίσματα στην Ακρόπολη
Το αίτημα της «Either Or Productions» και του Γιώργου Λάνθιμου για γυρίσματα στην Ακρόπολη δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από το ΚΑΣ – Τι εξηγεί μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Θεοδωρόπουλος στον ΟΤ: «Δύσκολη η πρόβλεψη για το κόστος των δασμών Τραμπ»
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας στον ΟΤ δεν κρύβει την ανησυχία των ελληνικών επιχειρήσεων – Ποιοι κλάδοι εξαιρούνται από τους δασμούς

Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο: «Θησαυροφυλάκιο» για τον ορυκτό πλούτο της χώρας από την ΕΑΓΜΕ
Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) δημιούργησε ένα νέο μουσείο, με σκοπό την προστασία, τη διαφύλαξη, την οργάνωση και την προβολή του ορυκτού πλούτου και της γεωλογικής ιστορίας της χώρας μας

Πώς το Minecraft κατέκτησε τον κόσμο;
Η ταινία «A Minecraft Movie» που βρίσκεται στις αίθουσες και το «κόλλημα» του ηθοποιού Τζακ Μπλακ - Tο βιντεοπαιχνίδι Minecraft με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών